Гурт Океан Ельзи святкує 30-річчя: чому Святослав Вакарчук дав йому таку назву і що вона значить?

Гурт "Океан Ельзи" 12 жовтня відсвяткував 30-річчя із дня створення. За час існування музиканти стали відомими не тільки в Україні, але й за кордоном. Розповідаємо, як була створена назва гурту.

Вокаліст Святослав Вакарчук в 1994 році створив новий гурт, який назвав “Океаном Ельзи”. В його команді також були гітарист Павло Гудімов, барабанщік Денис Глінін та бас-гітарист Юрій Хусточкоб.

В 2001 році до гурту доєднався талановитий піаніст та композитор Дмитро Шуров. З його приходом команда змогла створити музичний альбом “Суперсиметрія”, що був випущений в 2003 році.

Святослав Вакарчук розповів, звідки взялася назва гурту Океан Ельзи
Святослав Вакарчук розповів, звідки взялася назва гурту Океан Ельзи

Святослав Вакарчук розповідав, що під час створення назви гурту творча команда розглядала кілька варіантів. Колектив прагнув створити гучну назву, яка б запамʼяталась багатьом поціновувачам музичного мистецтва. Вона не повинна була б мати символічного значення і водночас – асоціюватись із чимось великим і овіяним романтикою.

Творча команда була впевнена, що в назві гурту обовʼязково мало б бути слово “океан”. Для артистів саме це слово ставало символом чогось великого та безкрайого.

Святослав Вакарчук розсекретив, чому назвав свій гурт Океаном Ельзи
Святослав Вакарчук розсекретив, чому назвав свій гурт Океаном Ельзи

А ось друга частина назви гурту – це дівоче імʼя: Ельза. Її вигадали випадково, але саме вона надала назві творчого колективу певної мелодійності.

Ще в 1995 році Святослав Вакарчук розповідав, що разом із командою вони хотіли б, аби назва їхнього колективу була зрозумілою і в Україні, і за кордоном. Тобто, щоб імʼя поряд з Океаном було однаково зрозумілим як серед українців, так і, наприклад – у Франції. Так вже вийшло, що ним стало імʼя не українського походження. Чому Вакарчук із командою обрали саме його?

За словами артиста — саме Ельза, на їхню думку, створює казкове співзвуччя слів.
До речі, за увесь час існування колектив “Океану Ельзи” випустив 10 студійних альбомів, серед яких – “Там, де нас нема”, “Земля” та інші.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.