Справа не в холоді: ось чому радянські жінки ніколи не знімали в приміщенні хутряні шапки – цікаве пояснення

За радянських часів багато хто з жінок носив в приміщенні шапки з натурального хутра. В головному уборі сиділи в залі театру, ресторані і на роботі. В Мережі зʼявилось цікаве пояснення традиції.

В Радянському Союзі багато речей та вчинків вважались цілком пристойними та звичними. Це і не дивно, адже правила та цінності, що існували на той момент – суттєво відрізнялись від сьогоднішніх.

На багатьох старих світлинах можна побачити, як жінки того часу знаходяться в приміщенні в шапках з натурального хутра на голові. Дехто може подумати, що тоді в приміщеннях було прохолодно і тому жінки намагались захистити голову від низьких температур за допомогою теплої хутряної шапки.

Ось чому радянські жінки в приміщенні носили шапки з хутра
Ось чому радянські жінки в приміщенні носили шапки з хутра

Насправді причина цього була геть інша. До того ж, на жінках не було верхнього одягу, а це значить, що холод точно не був приводом для того, аби не знімати шапку. “Один Факт” підготував добірку справжніх причин, через які жінки в Радянському Союзі не розлучались зі своїми шапками з хутра.

Статус

В СРСР статусність грала величезну роль в суспільстві. Велетенська шапка з натурального хутра була тою деталлю, завдяки якій можна було підкреслити свою приналежність до вищого суспільства.

Ось чому радянські жінки в приміщенні носили шапки з хутра
Ось чому радянські жінки в приміщенні носили шапки з хутра

Хутряна шапка в радянські часи була такою ж цінною, як зараз смартфони. Дефіцитні головні убори виготовляли із натурального хутра лисиці або норки. Дозволити собі настільки дорогу покупку могли не всі.

Тому згодом виробники стали вигадувати більш бюджетні варіанти – зі штучного або кролячого хутра.

Крадії

Красти шапки в радянські часи міг не тільки екс-президент України Віктор Янукович. Знаходились й інші поціновувачі хутряних головних уборів. Вироби з натурального хутра були настільки дорогими, що жінки намагались їх не залишати без відповідного нагляду.

Ось чому радянські жінки в приміщенні носили шапки з хутра
Ось чому радянські жінки в приміщенні носили шапки з хутра

Власниці таких головних уборів не залишали їх в гардеробі театру чи ресторану. До того ж, в радянські часи дозволялось носити шапки в приміщенні і тому усі модниці мали чудову змогу похвалилися дорогою річчю перед широкою аудиторією ресторану, театру чи будь-якого іншого суспільного місця.

До речі, жіночі шапки з натурального хутра часто цікавили вуличних крадіїв. Тому модниці намагались пришивати до них шнурки и резинки – щоб закріпити головний убір на підборідді.

Зачіска

Ось чому радянські жінки в приміщенні носили шапки з хутра
Ось чому радянські жінки в приміщенні носили шапки з хутра

Шапки з натурального хутра були доволі обʼємними та великими за розміром. Зберегти під таким головним убором гарну та стійку зачіску було майже неможливо. Волосся під нею втрачало обʼєм, заламувалося і швидко бруднилося. Тому жінки не знімали шапку, аби не відкривати зіпсовану зачіску.

Нові статті

Схожі статті

Посеред концерту: заміжня Катерина Бужинська отримала пропозицію руки та серця від незнайомця (ФОТО)

Співачка Катя Бужинська 10 років одружена із бізнесменом-іноземцем. Однак законний шлюб не став на заваді новій пропозиції. Прихильник артистки на концерті вийшов на сцену та подарував їй обручку.

Екс-чоловік Шоптенко та Білик Дмитро Дікусар святкує 39-й день народження в компанії плюшевого зайця (ФОТО)

Дмитро Дікусар – український танцюрист, який понад 2 роки стоїть на захисті України. Сьогодні йому виповнюється 39 років і з нагоди власних іменин він оприлюднив на сторінці в Instagram новий допис.

З макіяжем та в криноліні: Ада Роговцева у пишній сукні з корсетом перевтілилась в даму 19 століття (ФОТО)

Ада Миколаївна Роговцева – талановита акторка родом з містечка Глухів на Сумщині. Творча професія зобовʼязує її завжди виглядати бездоганно та іноді перевтілюватись в героїнь минулих століть.

Став популярним в 90-ті, а з братом Стасом його й досі плутають: як змінювався і де зараз Микола Боклан

Народний артист України Микола Боклан здобув високу популярність в 90-ті роки. Його часто плутають із братом Станіславом, який також доволі популярний завдяки ролям в серіалах.