Домашні чипси набагато смачніші за магазинні: малечу і дорослих не зможете відірвати від столу

Чипси обожнюють і дорослі, і малі. Готується страва дуже просто. Головне – нарізати картоплю якомога тонше, а спеції кожен додасть до свого смаку.

Подейкують, що чипси винайшов кухар, якому примхливий мільйонер весь час повертав смажену картоплю назад, дорікаючи, що кружальця надто товсті. От чоловік і нарізав слайси за товщиною паперової серветки. На диво, подібна страва прийшлася багатію до смаку. Тож тепер і маємо смачний рецепт.

Слайси на домашні чипси слід нарізати дуже тонко

У продажу можна зустріти силу-силенну чипсів із різними домішками. Але, як завше, хочеться все зробити власноруч. Спробуймо!

Особливу увагу слід приділити товщині нарізки. Кружальця мають бути завтовшки 2-4 мм, не більше. Якщо зробите нерівномірні кільця, то в духовці товсті шматочки не досмажаться, тоді як тонкі можуть встигнути згоріти.

Щоб картопляні шматочки вийшли однаковими за товщиною, використовуйте слайсер.

Для приготування смачної й поживної страви знадобиться мінімум інгредієнтів:

  • картопля;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • перець;
  • приправи.

Бульби середнього розміру слід очистити, вимити й нарізати дуже тонкими слайсами. Після цього їх викладають у глибоку таріль, солять й заливають олією. Приправи додавайте ті, які любите. За кілька хвилин картопля всотає жир.

Шматочки картоплі слід розкласти по окремо

Пательню розігрійте до 180 градусів, вистеліть пергаментом. Розкладіть кружальця так, щоб вони не торкалися один одного. Витримайте в духовці протягом 10-15 хвилин до бажаного рівня засмаги. Про готовність чипсів свідчать підняті краї. Викладіть готову продукцію на паперовий рушник, щоб в нього всоталися рештки олії.

Чипси можна зготувати на пательні

Якщо немає можливості скористатися духовою шафою, візьміть сковорідку з високими бортиками. Коли олія, залита в неї, закипить, опускайте часточки картоплі та підсмажуйте до золотавого кольору.

Нові статті

Схожі статті

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?