Урізноманітнюємо гарнір булгуром: чи треба мити крупу перед приготуванням, і як зробити кашу ароматнішою

Останнім часом на полицях супермаркету до звичних манки й гречки додалися ще кілька нових найменувань. Серед них і булгур, що зовні нагадує рис. Розгляньмо, що це таке, і як слід правильно готувати крупу.

Булгур належить до родини пшеничних круп, але виготовляється особливим чином – по-іншому подрібнюють. Прихильникам здорового харчування каша з цієї крупи має прийти до снаги. Адже зерна пшениці перед подрібненням не чистять, і це додає готовій страві користі.

Мити чи не мити

Гарнір із булгуру має низький глікемічний індекс, в ньому присутня велика кількість клітковини й чимало корисних для організму елементів типу заліза, калію, магнію. От тільки далеко не всі господині знають, як правильно готувати кашу, оскільки бабусі навряд чи взагалі чули таку назву, а значить, не зможуть підказати перевірених часом рецептів.

Булгур у процесі підготовки до продажу проходить термічну обробку. Оскільки крупу вже ошпарили окропом, необхідність у її промиванні відсутня. Ті, хто все одно миють, повинні усвідомити, що аромат каші у цьому разі погіршиться.

Якщо не можете дозволити собі братися до готування непромитої крупи, висипте потрібну порцію зерен у сито і поставте під проточну воду, але ненадовго. Потім доведеться зачекати, поки булгур підсохне. Тільки так удасться добитися розсипчастості.

Як готувати булгур

Щоб було смачніше, підсмажте сирі крупинки на олії, а вже після цього варіть. На 1 скл. крупи достатньо 1 ст.лож. олії. Робіть це у каструлі з товстим дном, постійно помішуючи булгур. Після цього залийте у цю ж каструлю теплу воду, щоб її було вдвічі більше, аніж крупи. Доведіть до кипіння, прикрутіть вогонь до мінімуму, посоліть страву і нехай доходить. Перемішувати крупинки не потрібно. Знадобиться варити хвилин 20-30 до повної готовності гарніру.

Нові статті

Схожі статті

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?