Секрети приготування “правильних” пельменів: в яку воду класти, скільки варити і як врятувати ті, що злиплися

Заморожені пельмені стануть у нагоді, коли треба приготувати вечерю нашвидкуруч. От тільки далеко не всім домашнім кулінарам відомо, як правильно варити страву, щоб шматочки тіста з м'ясом не злиплися у суцільну грудку.

Дотримання кількох простих правил під час варки пельменів допоможе отримати смачний і ситний продукт в апетитному вигляді. Дізнаймося, що треба робити, щоб напівфабрикати не розварилися і не злиплися.

Як правильно варити

Найперше, слід закип’ятити воду. Закидати поживний продукт у холодну чи теплу рідину не можна. В каструлю з водою слід додати сіль, 1 ложку олії, лавровий лист, перець. Так пельмені стануть ароматнішими.

Пельмені бажано дістати з морозилки трішки завчасно, щоб вони встигли розморозитися настільки, аби можна було від’єднати один від одного. Закинете варитися цілу грудку – таку й дістанете з каструлі.

Пельмені слід закидати в крутий окріп по одному

Коли вода закипить, починайте закладати по одному пельменю, розмішуючи вміст шумівкою. Мішати треба ретельно, щоб напівфабрикати не пристали до дна і не злиплися між собою, але водночас обережно, щоб не зіпсувати цілісність кожної одиниці.

Щойно порція для варки закипить, підкрутіть вогонь на мінімум. В залежності від розмірів окремих елементів, варити треба від 7 до 12 хвилин. Якщо перетримаєте – пельмені розваряться, й насолоди від вечері не отримаєте.

Якщо пельмені злиплися

Якщо все зробити правильно, пельмені не злипнуться

Не догледіли й витягли з каструлі суцільну грудку з тіста і м’яса? Не поспішайте закидати її у сміттєве відро й обмежуватися чаєм на вечерю. Спробуйте надурити домашніх, сповістивши, що вирішили зробити експериментальну страву.

Розріжте варенуху, що утворилася, на кілька пластин, викладіть у форму для запікання, зверху присипте грибами й смаженою цибулею, поперчіть, залийте збитими яйцями й поставте у розігріту духовку хвилин на 10. Не виключено, що відтепер подібна страва стане вашою фірмовою.

Нові статті

Схожі статті

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?