Зачерствілу паску не викидайте. Їй можна надати друге життя: готуємо тістечка, грінки чи англійський десерт

Народні традиції не дозволяють викидати головні Великодні страви. Особливо це стосується пасок. Якщо не встигли доїсти, і шматочки засохли, ні в якому разі не викидайте їх. Можна знайти залишкам інше застосування.

Якщо паска засохла до того, як домашні встигли з’їсти все до крихти, спробуйте скористатися порадами, як її можна реанімувати і знову подати на стіл.

Тістечко “Картопля”

Багато хто у кулінарії замовляє це м’яке й ніжне тістечко, навіть не здогадуючись, що його виготовляють із залишків інших кондитерських виробів. Настала черга й собі скористатися хитрістю кулінарів.

Здрібніть засохлу паску, отримавши крихти на кшталт панірувальних сухарів. Змішайте склянку солодких крихт з 0,5 ст.лож вершкового масла, яке слід завчасно дістати з холодильника, щоб розм’якло. Можливо, доведеться додати ще трішки масла, аби маса легко ліпилася.

Туди ж слід відправити 1 ст.лож. какао і трішки подрібнених горіхів. Сформуйте з отриманої маси кульки чи овали, розкладіть на блюдо і відправте в холодильник, щоб застигли. За пів години можете діставати і ласувати всією родиною.

Грінки з яйцем

Тонкі шматочки паски ідеально підійдуть для грінок. Розбийте в мисочку одне яйце. Збийте з 2 ст.лож. молока. Розжарте на вогні пательню з тонким шаром олії. Вмочайте кожен шматочок солодкого виробу в яєчно-молочну суміш і підсмажуйте з обох боків.

Трайфл

Цей десерт обожнюють англійці. Паску слід розділити на квадратики, розкласти шматочки по креманках. Залийте паскові сухарики йогуртом і відправте в холодильник. Залиште настоюватися до ранку. Перед подачею на стіл прикрасьте солодощі ягодами чи шматочками фруктів, які є в наявності.

Викидати недоїдену паску вважається поганою прикметою. Тож завжди можна знайти вихід, щоб домашні поласували нею, якщо прикласти трішечки зусиль.

Нові статті

Схожі статті

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?