Просівати борошно чи ні, готуючи вареники, млинці або пиріг: робити треба так, щоб свекруха похвалила

Ціни у супермаркетах просто зашкалюють. Це ж стосується і кондитерських виробів. То доводиться хазяйкам пригадувати бабусину майстерність і робити домашню випічку самотужки. Постає питання – чи обов'язково при цьому просівати борошно?

Домашні вироби з борошна оригінальні й смачні. Вареники, оладки, пиріжки, тортики – далеко не повний перелік смаколиків, якими радують родину вправні господині. Деякі особливо ретельно вивчають кулінарні рецепти, щоб потім приготувати оригінальну страву.

Частенько в рецептах радять просіювати борошно перед замішуванням тіста. Та жінки зазвичай ігнорують подібну настанову. Комусь ліньки, інші вважають це зайвою витратою часу.

Борошно для випічки слід обов’язково просіювати

Якщо спитати поради у професійних кондитерів, ті в один голос наголосять – процедуру ігнорувати не слід. В борошні можуть знаходитися сторонні предмети, а просіювання убезпечить від їхнього потрапляння в готову страву.

У залежалій масі здатні накопичуватися жучки чи інші комахи, тож залишити їх на ситі, а не в пиріжках дуже важливо. Та навіть якщо білий порошок чистий-чистісінький, від тривалого лежання він ущільнюється. Проходячи через сито крупинки стають пухкими й розсипчастими.

Тісто з просіяного борошна вийде набагато пухкішим

Якщо у приміщенні підвищена вологість, борошно вбиратиме в себе зайву мокроту. Просіюючи його перед випіканням, ви надаєте можливість сировині просушитися й розпушитися.

Просіяне борошно не призведе до появи грудочок у млинцях, а пиріжечки вийдуть пишними й смачними. Заразом просійте й розпушувач. Таким чином удасться розподілити його рівномірно по всьому тісту.

Паніруючи відбивні чи готуючи соус, можете використовувати борошно прямо з пакета, оминаючи процедуру просіювання. Але займаючись випічкою, не ігноруйте цей момент – вам же буде краще.

Нові статті

Схожі статті

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?