Ви певні, що правильно готуєте сосиски? Переконайтеся, як треба: за всім кулінарними канонами

Сосиски – дуже зручна річ. Завжди може втамувати голод, та й рецептів із такими ковбасками можна зустріти безліч. От тільки далеко не всім господарочкам відомо, як їх правильно варити чи смажити.

Сосиски – дуже зручна річ. Завжди може втамувати голод, та й рецептів із такими ковбасками можна зустріти безліч. От тільки далеко не всім господарочкам відомо, як їх правильно варити чи смажити.

Цей м’ясний продукт є чудовим додатком до будь-якого гарніру – картоплі, каші, яєчні, салату. Напевно, немає у світі таких людей, які б не любили сосиски. А дітлахи взагалі ладні їсти подібну їжу хоч кожен день.

Як правильно варити сосиски

Всі, хто хоч раз у житті готував сосиски, певні, що зробити це дуже просто – кинув у воду або підсмажив на пательні, і вечеря готова за 5 хвилин. А чи можете ви з певністю відповісти на питання, в якій воді треба варити продукцію м’ясокомбінату? Закладати в гарячу чи холодну рідину? А на якій сковороді смажити? От і виходить, що слід знати певні тонкощі.

Вода для сосисок

Від того, якої температури буде вода для варіння сосисок, залежить, чи дістанете після варіння суцільну грудочку з оболонкою, що лопнула, чи нормальну апетитного вигляду їжу.

Отже, не треба змушувати сосиски переживати різкі температурні стрибки. Не кладіть сосиски з холодильника в окріп. І навіть гаряча вода для цього не підходить. У такому разі оболонка почне різко розширятися, трісне, і вміст витече назовні. Вода для варіння має бути холодною чи кімнатної температури.

Як правильно смажити сосиски

Тоді сосиска поступово розігріватиметься разом із рідиною і не втратить своїх якостей й товарного виду. Відразу після закипання вогонь слід вимкнути. Тільки в такому разі сосиски залишаться соковитими й смачними. Заморожені сосиски не розморожуйте. Просто залийте холодною водою і поставте на газ, поступово довівши до кипіння.

Пательня для сосисок

Зі смаженими сосисками та ж історія. Не треба класти ковбаски на розжарену сковорідку. Викладіть на тепленьку і поступово розігрівайте. Попередньо зробіть у м’ясному виробі кілька надсічок. Тоді пара буде виходити, а сосиска не лусне.

Нові статті

Схожі статті

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?

Журналіст Дмитро Гордон показав, як виглядав 28 років тому – тоді поряд була не Олеся Бацман

Український журналіст Дмитро Гордон поділився у соціальних мережах архівною світлиною. Він показав, який мав вигляд 28 років тому. В чоловіка була тоді зовсім інша зачіска.

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.