Тістечка без випікання й іншої мороки: крихта печива та заварний крем утворюють ідеальний смаковий тандем

Якщо немає настрою вмикати духовку, а поласувати смачними тістечками кортить, є вихід. Створіть кондитерські вироби нашвидкуруч, застосувавши печиво і заварний крем. Для обсипання можна використати ту ж крихту з печива або ж подрібнені горішки, кокосову стружку чи натерту плитку шоколаду.

Якщо немає настрою вмикати духовку, а поласувати смачними тістечками кортить, є вихід. Створіть кондитерські вироби нашвидкуруч, застосувавши печиво і заварний крем. Для обсипання можна використати ту ж крихту з печива або ж подрібнені горішки, кокосову стружку чи натерту плитку шоколаду.

Вам знадобиться:

  • 300 г пісочного печива;
  • 250 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 1 ст.лож. меду;
  • 20 г вершкового масла.
Заваріть крем, постійно помішуючи

Якщо меду немає, можете обійтися без нього, але тоді тістечка вийдуть не такими ароматними. Почніть приготування з крему, щоб він устиг прохолонути. У сотейнику з товстими стінками змішайте борошно з цукром. Постійно помішуючи, тонкою цівкою влийте молоко. Вбийте яйце і перемішайте масу, щоб стала однорідною.

Ввімкніть невеликий вогонь і поставте крем нагріватися. Весь час розмішуйте вінчиком, допоки маса не загусне. Орієнтовно знадобиться 5 хвилин. Щойно побачите перші пухирці на поверхні, відразу ж знімайте з вогню. Нехай 2 хвилини холоне, після чого додайте вершкове масло і перемішайте. Відставте вбік, що остигало.

Формуйте руками кульки й обкатуйте в крихті з печива

Самі тим часом беріться до печива. Подрібніть його в блендері чи пропустіть крізь м’ясорубку – як вам зручніше. Крихта має бути дрібною. 50 г подрібненого печива відсипте окремо – це для панірування.

Пересипте печиво у глибоку миску. Коли крем стане повністю холодним, вмішайте в нього мед. Якщо солодкий продукт надто густий, трішки підігрійте його на водяній бані чи розтопіть у мікрохвильовці.

Заварний крем додайте в крихту і перемішайте. Якщо маса вийде надто рідкою, додайте ще трішки печива. В принципі, все застигне у холодильнику внаслідок дії вершкового масла.

Ліпіть з отриманої маси кульки будь-якого розміру й обвалюйте їх у відкладеній крихті. Частину тістечок можете запанірувати кокосовою стружкою чи шоколадною присипкою. Щоб тістечка стали твердішими, поставте їх у холодильник на кілька годин. Так вони будуть смачнішими.

Нові статті

Схожі статті

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?