Все змішали – і в духовку: ліниві голубці готуватимете лише так, а чоловік постійно проситиме добавки

Голубці - всіма улюблена страва з капустяних листів, фаршу та рису. У наш час є і так звані "ліниві голубці", в яких не потрібно начинку загортати в листи, знімаючи їх з капусти.

У лінивих голубцях компоненти страви все ті ж, але готуються набагато легше, особливо якщо готувати в духовці. Такі голубці виходять дуже ніжними, соковитими, як зазвичай ситними, і дуже гарними для подачі. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Приготуйте ліниві голубці за цим рецептом, і його з’їдять навіть ті, хто не любить капусту.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • М’ясний фарш – 600 г
  • Капуста білокачанна – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Морква – 1 шт
  • Часник – 1 зубчик
  • Сметана 20% – 150 г
  • Томатний соус – 150 г

Приготування лінивих голубців

Рис промиваємо кілька разів холодною водою до прозорості води. Перекладаємо в сотейник, заливаємо окропом, щоб він був рівнем вище за рис на 2-3 пальці і варимо 10 хвилин на середньому вогні. Після цього відкидаємо рис на сито, так з нього стече вся вода. Залишаємо остигати.

З капусти прибираємо верхні брудні та жорсткі листи, нарізаємо дрібно-дрібно як тільки вийде. Перекладаємо капусту в глибокий посуд і заливаємо доверху окропом, таким чином капуста стане м’якшою і еластичнішою. Через 10 хвилин зливаємо з неї воду.

Чим замінити голубці

У фарш додаємо подрібнені в блендері або м’ясорубці одну цибулину та зубчик часнику. Рис і капусту перекладаємо у великий глибокий посуд, додаємо до них фарш, сіль, перець, улюблені спеції за смаком, яйце і ретельно перемішуємо. Перемішувати можна як ложкою, і руками.

З суміші, що вийшла, формуємо кульки або овальні “голубці” і перекладаємо їх у форму для запікання змащену рослинним маслом. Відправляємо форму з голубцями в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо 30-35 хвилин.

Робимо зажарку. Нарізаємо ще одну цибулю на дрібні кубики, обсмажуємо її на невеликій кількості рослинної олії. Як тільки цибуля набуде легкого золотистого кольору додаємо до нього натерту моркву, перемішуємо і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

Приготування лінивих голубців

Готуємо соус. У глибокому посуді з’єднуємо сметану, томатний соус і 500 мл окропу. Додаємо сіль, перемішуємо віночком, щоб сметана добре розчинилася і пробуємо на смак, він вам повинен подобатися.

Коли голубці будуть готові, виймаємо форму з духовки, обсипаємо їх зверху морквою, розподіляючи по всій поверхні, заливаємо підготовленим соусом і повертаємо в духовку. Запікаємо ще 30-40 хвилин. Якщо бажаєте, щоб голубці були так само в соусі, і рідина не випарувалася, форму накриваємо фольгою.

Нові статті

Схожі статті

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.