Смачніше за “Шубу”: новорічний рецепт салату з буряків та яєць за 10 хвилин. Зробіть вдома за три кроки

Буряк — гарний овоч для приготування смачних страв. Окрім традиційних страв з ним готують смачні салати. Цей рецепт складе гарну конкуренцію самій Королеві новорічного вечора: "Шубі".

Рецепт приготування салату з буряку — дуже простий, а зробити його зможе навіть новачок. Всього два кроки — і поживна страва до святкового столу готова.

Для приготування вам знадобиться всього лише декілька інгредієнтів — твердий сир, майонез і варені курячі яйця. Ця страва — проста в приготуванні і складе гідну конкуренцію для класичного вінегрету або ж оселедця під шубою. Смакові властивості цього салату не залишать байдужим жодного гурмана.

Інгредієнти, які потрібні для приготування салату з буряку та сиру:

Салат з буряку до Нового Року
Салат з буряку до Нового Року
  • один зубчик часнику за бажанням;
  • одне яйце;
  • твердий сир — 50 грамів;
  • один буряк вагою приблизно 240 грамів;
  • 30 грамів майонезу;
  • чорний мелений перець та сіль — за смаком (можна додати інші спеції).

Покроковий рецепт приготування салату з буряку, сиру і яєць

Буряк для приготування салату: 240 грамів
Буряк для приготування салату: 240 грамів
  1. Зваріть або ж запечіть в електричній духовці буряк.
  2. Почистіть приготовлений овоч, натріть його на тертці.
  3. Яйця зваріть в круту, дайте їм охолонути, почистіть і натріть на тертці.
  4. На крупній тертці натріть сир.

До речі, навіть великий буряк можна зварити всього лише за 15-30 хвилин. Досвідчені кулінари з небажанням готують страви з буряком, бо цей овоч занадто довго вариться. Однак існує декілька хитрощів, які дозволять скоротити час приготування цього овоча до 15-30 хвилин. Буряк після варки вийде соковитим і смачним.

Перед відварюванням буряки треба помити, покласти до каструлі и залити гарячою водою. Вона повинна покривати буряки на 10-12 см. Далі каструлю з овочами ставлять на великий вогонь, доводять до кипіння та варять протягом 15-30 хвилин.

Складові для приготування салату з буряку: яйця та сир
Складові для приготування салату з буряку: яйця та сир

Коли вказаний час вийде — буряк знімають з вогню і ставлять під проточну крижану воду. Також овоч можна покласти на 5-7 хвилин до миски з холодною водою, додавши туди лід. Після цього можете використовувати буряки безпосередньо за їх призначенням.

Ще один варіант швидкого приготування бурячків для салату — у мультиварці. Овочі заливають гарячою водою, а потім ставлять у мультиварку на режим тушкування або варіння на 10 хвилин. Коли вказаний час вийде – воду зливають та промивають буряки в холодній воді. Далі їх можна використовувати за призначенням і готувати салат.

Коли всі інгредієнти підготовлені – викладіть кожен з них товстим шаром в окрему ємність (один поверх одного). Почніть з буряку, потім — яйця та сир. Зробіть декілька шарів. Кожен з шарів добре змастіть майонезом або ж сметаною.

За бажанням можете додати в салат часник. Подавайте на стіл, прикрасивши буряковий салат гілочками зелені. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.