Смачніше не буває: фаршировані яйця зі шпротами для святкового столу – і на Новий рік, і на день народження

Красива та дуже смачна закуска – яйця фаршировані! Така закуска виходить дивовижно апетитною, ніжною та ситною. Готується дуже швидко та всього з кількох інгредієнтів.

Стане чудовою прикрасою будь-якого святкового столу для улюблених гостей або для звичайної повсякденної вечері.

Історія цієї страви пов’язана з французькою кухнею. Воно було придумано за часів монархії як розкішне та вишукане блюдо для королівського столу.

Риба є багатим джерелом білка, заліза, вітамінів А та Е, Омега-3 жирних кислот, йоду та фосфору. Вітамін А допомагає підтримувати здоров’я шкіри та зору, вітамін Е – антиоксидант, бореться з вільними радикалами та запобігає старінню клітин. Омега-3 жирні кислоти знижують рівень холестерину, покращують роботу серцево-судинної системи.

Однак, варто згадати про шкоду фаршированих яєць. Через високий вміст холестерину, їх рекомендується вживати з обережністю для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання або високий холестерин. Норма споживання цієї страви залежить від загального раціону харчування та індивідуальних особливостей кожної людини.

Поєднання фаршированих з іншими стравами та продуктами може бути різним. Вони чудово поєднуються із зеленню, свіжими овочами чи салатом. Також їх можна подавати як закуску на тостах або багетах.

Для подачі можна використовувати спеціальне блюдо для закусок або просто тарілку. Вони можуть бути прикрашені зеленню або спеціями для надання апетитного вигляду. Термін і спосіб зберігання фаршированих яєць залежить від того, як вони були приготовлені.

Якщо вони залишилися після банкету, їх потрібно зберігати в холодильнику в щільно закритій ємності не більше 2-3 днів.

Інгредієнти

  • Яйця – 5-6 шт.
  • Шпроти – 1 банка
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Гірчиця у зернах –1 ч. л.
  • Зелена цибуля
  • Сіль і перець
  • Сушений часник – 1/4 ч. л.

Як приготувати фаршировані яйця

Відваріть яйця, розріжте навпіл, дістаньте жовток.

Фаршировані яйця зі шпротами

Жовтки перемішайте виделкою разом із шпротами, додайте гірчицю, порізану зелену цибулю, сіль, перець, сушений часник, майонез, перемішайте.

Як приготувати фаршировані яйця

Начиніть яйця начинкою, викладіть зверху шпроти.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.