Як приготувати яловичину швидко і з задоволенням: лише приємні аромати та безкінечно ніжний смак

Супер ніжна яловичина виходить після маринування в соєвому соусі. Виявляється соєвий соус потрібний не лише для приготування суші чи інших японських страв!

Тушкована яловичина з овочами в соєвому соусі зазвичай готується зі шматочків яловичини (найчастіше з поперекової частини), які тушкуються в соєвому соусі разом з різними овочами, такими як морква, цибуля, перець і т.д. Страва виходить соковитою, а соєвий соус надає їй особливого смаку.

Тушкована яловичина з овочами в соєвому соусі є джерелом високоякісного білка, заліза, цинку та вітамінів B. Вона також містить клітковину та антиоксиданти з овочів, які корисні для здоров’я травної та імунної системи.

Однак варто враховувати, що в приготуванні цієї страви часто використовується соєвий соус, який може бути високим за вмістом солі і може викликати підвищення артеріального тиску у людей, які страждають на гіпертонію. Також, якщо яловичина містить велику кількість жиру, це може бути шкідливим для серцево-судинної системи.

Весь процес приготування займе у вас не більше половини години. Тож можна швидко підготуватися до приходу гостей.

Інгредієнти

  • Яловичина – 250 г
  • Кольорова капуста – 150 г
  • Болгарський перець – 100 г
  • Морква – 70 г
  • Вода – 70 г
  • Соєвий соус – 4 ст.
  • Молотий чорний перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати яловичину смачно

Капусту краще брати броколі, але якщо не знайдете, можна взяти кольорову. Вона формою буде схожа, а після смаження ще й за кольором теж.

Рецепт ароматної яловичини

Підготуємо усі необхідні інгредієнти. Поріжемо м’ясо і перець на довгі скибочки, моркву потрімо на корейській тертці, броколі поріжемо на суцвіття, щоб вийшли гарні бутончики.

Приступаємо до приготування. Замаринуємо яловичину в трьох столових ложках соєвого соусу. Добре перемішаємо. Залишимо маринуватися на 15-20 хвилин.

Брокколі відваримо протягом 1-2 хвилин у киплячій воді. Мариноване м’ясо злегка обсмажуємо на розігрітій з олією сковороді.

Коли м’ясо посмажилося приблизно 10 хвилин, додаємо до нього перець, моркву, чорний перець і обсмажуємо ще кілька хвилин.

Як приготувати смачну яловичину

Далі додаємо воду, відварене брокколі та столову ложку оуса. Все це доводимо до кипіння і гасимо на повільному вогні 3-4 хвилини, постійно помішуючи. Забираємо з вогню, відкидаємо на друшляк і можемо подавати до столу! Ніжна яловичина готова!

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.