Смачний десерт без випічки, що готується лише півгодини: вершковий торт усього з 4 інгредієнтів

Цей смачний торт готується швидко, не потребує зусиль та складається всього лиш із 4 інгредієнтів. Це ідеальний смаколик до чаю або приходу неочікуваних гостей.

Такий торт обов’язково стане постійним частуванням на вашому столі. І необов’язково зізнаватися, що ви витратили на нього всього півгодини свого часу. Родина та гості будуть просто в захваті від цього ніжного десерту.

Інгредієнти:

  • 400 грамів сметани (25-30% жирності);
  • 150 мілілітрів вершків (33% жирності);
  • 600 грамів пряників;
  • 2-3 банани;
  • 2 чайні ложки какао або  трохи шоколау для прикраси.
Вершковий торт без випічки всього з 4 інгредієнтів, що готується лише 30 хвилин
Вершковий торт без випічки всього з 4 інгредієнтів, що готується лише 30 хвилин

Спосіб приготування:

Готуємо крем: у глибоку миску всипаємо 400 грамів сметани і взбиваємо міксером декілька хвилин. Якщо ви любите дуже солодкі десерти, можете додати ложечку цукрової пудри чи згущеного молока. Не припиняючи взбивати, додаємо до сметани 150 мілілітрів вершків  і доводимо крем до пишної консистенції. Наша маса має бути доволі густою і тримати форму.

Нарізаємо м’які пряники на слайси товщиною 7-10 мм. Якщо лишаються «шапочки», то їх можна подрібнити на крихти і використовувати як прикрасу. Банани теж нарізаємо тонкими кружальцями. До пряникових крихт (якщо вони є) додаємо какао чи натираємо на тертушці шоколад.

Переходимо до зборки тортика: кільце діаметром приблизно 20 см обгортаємо харчовою плівкою, або ж збираємо все у глибокій посудині. Першим шаром змазуємо дно кремом, на який викладаємо пряникові кружальця. Пропуски можна заповнити розломаними пряниками (не крихтою!). Змазуємо їх кремом і наступним шаром викладаємо банани. Чередуємо, поки не закінчаться інгредієнти. Обмазуємо тортик залишками крему і присипаємо крихтою з какао чи шоколадом. Відправляємо на 15 хвилин (або більше, якщо дозволяє час) у холодильник, щоб він просякнув вологою з крему.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.