Автентична українська страва з картоплі: бульбовники з Полісся. Покроковий рецепт і список інгредієнтів

Автентичний український рецепт бульбовників з картоплі — одна з найвідоміших страв Полісся, яку готували понад 200 років тому. Приготуйте бульбовники для всієї родини за наступним рецептом.

Бульбовники за класичним рецептом готуються без начинки. Але іноді в якості начинки використовували сир, м’ясо або гриби. Половину картоплі треба відварити і потовкти в пюре. Друга ж половина повинна бути сирою і перетертою, як на деруни.

Бульбовники: старовинний рецепт з Полісся
Бульбовники: старовинний рецепт з Полісся

Бульбовники – автентична українська страва, яка була відома на Поліссі ще 200 років тому. Це одна з найвідоміших давнини, яку в наш час незаслужено забули, а зараз ця кулінарна традиція відроджується. Бульбовники — страва, що нічим не гірше за деруни.
Інгредієнти, які потрібні для приготування бульбовників:

  • картопля;
  • сметана 1 столова ложка;
  • паприка мелена 0.5 чайних ложки;
  • сир моцарела 150 грамів;
  • панірувальні сухарі 100 г;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • моцарела: 150 грамів;
  • олія 300 мл.

Покроковий рецепт приготування бульбовників

Крок № 1. Картоплю треба помити та почистити. Половину з неї нарізають шматочками і відварюють у підсоленій воді до повної готовності. Потім її товчуть в пюре.

Крок № 2. Другу ж половину картоплі натирають на дрібну тертку, віджимають зайву рідину. Перетерту картопельку змішують із пюре, додають до неї сіль, сметану, паприку і чорний перець.

Крок № 3. Моцарелу нарізають маленькими кубиками. Після цього формують невеличкі круглі коржики з картопляної маси. На середину кожного з них кладуть по шматочку сиру. Краї з’єднують та защипують, формуючі картопляні кульки. Зробіть для них паніровку в сухарях.

Крок № 4. Розігрійте на пательні рослинну олію та обсмажуйте до золотистого кольору, перевертаючи з одного боку на інший. Бульбовники повинні обсмажитися рівномірно з обох боків. Готові бульбовники викладають на паперові рушники, дають їм трошечки охолонути і подають до столу.
Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.