Смачний вінегрет за рецептами наших бабусь: неперевершений смак завдяки одному секретному інгредієнту

Вінегрет – популярний овочевий салат, який в Україні готували ще наші бабусі. Здається, що раніше він був набагато смачніше, аніж зараз. Можливо, справа в таємному інгредієнті, який в нього додавали?

Рецепт відомого багатьом людям салату вінегрет буде набагато смачніше, якщо готувати його з гарним настроєм. А ще — треба додати до нього таємничий інгредієнт, який використовували наші бабусі. Що це? Прочитайте повну покрокову схему приготування і дізнайтесь.

Зелений горошок - одна із складових для вінегрету
Зелений горошок – одна із складових для вінегрету

Для приготування вінегрету знадобляться наступні складові:

  • 3 середніх буряки;
  • одна величенька морквина;
  • 3 картоплі середнього розміру (краще обирати сорт, який не буде розварюватись – з рожевою шкіркою);
  • 5-6 штук солоних або маринованих огірків;
  • одна банка консервованого горошку;
  • якісна рослинна олія;
  • сіль;
  • таємний інгредієнт.

Покрокова схема приготування вінегрету

Крок № 1. Моркву, картоплю та буряки ретельно миють, очищують від нашарувань землі. В 2 каструлі ставлять воду та доводять до киплячого стану. В одну з каструль кладуть картопельку, в іншу — буряки та моркву. Овочі варять до повної готовності. На приготування моркви з буряком зазвичай йде близько години. Картопля відварюється швидше — за 20-30 хвилин. Солять овочі за 10 хвилин до завершення процесу варки.

Овочі на вінегрет
Овочі на вінегрет

Крок № 2. Готові овочі охолоджують і очищують від шкірки. Далі – нарізають на дошці на кубики однакового розміру ( не дрібні, але й не дуже крупні).

Крок № 3. Нарізають огірки та змішують в окремій мисці з іншими складовими. Заправляють салат олією (за необхідності). За смаком ще можна додати краплю лимонного соку.

огірки до вінегрету
Огірки до вінегрету

Головна таємниця цього рецепту полягає в тому, що сюди додають ще одну складову – за класичним рецептом від наших бабусь. І це — свіже солоденьке молоко в пропорції однієї столової ложки. Молоко повинно бути кімнатної температури.

Завдяки молоку вінегрет набуває особливих смакових відтінків. Тож, беріть цей секрет на озброєння та готуйте салат за цим рецептом вдома.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.