Приготуйте домашній плавлений сир і ви відмовитеся їсти магазинний: всього 6 інгредієнтів і трохи спецій

Цей рецепт сподобається кожному, хто любить готувати страви із плавленим сиром, чи просто їсти його у первісному вигляді. Приготований власноруч сирок виходить набагато кращим за магазинний.

Домашній плавлений сир володіє куди більш ніжним вершковим смаком, а його текстура змусить вас відмовитися від магазинних “брусків”. Перевірте, чи є у вас перелічені далі інгредієнти та готуйте власний сир за рецептом у нашій статті. Спробуйте та переконайтеся самі в незрівнянності цього продукту.

Для приготування нам знадобиться:

  • Кілограм кисломолочного сиру;
  • Літр молока;
  • Чайна ложка харчової соди;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 1 куряче яйце;
  • Чайна ложка сушеного кмину.
Як приготувати плавлений сир в домашніх умовах: для новорічних рецептів
Як приготувати плавлений сир в домашніх умовах: для новорічних рецептів

Спосіб приготування:

У великій каструлі нагрійте молоко, але не доводьте до кипіння. Додайте до теплого молока кілограм кисломолочного сиру і соду. Постійно помішуйте до того, поки маса не згорнеться.

Перекладіть її на друшляк чи сито, застелений марлею в кілька шарів та дайте рідині стікати. Після цього зробіть “вузлик” та ретельно відіжміть сирну масу.

На сковороді чи в каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло, додайте соду і сіль. Викладіть віджату сирну масу. Проваріть протягом 10 хвилин та зніміть з вогню.

Заздалегідь збийте яйце до однорідності, після чого введіть у гарячий сир. Ретельно перемішайте та додайте сушений кмин.

На цьому етапі можна додати в сирок будь-що – дрібно нашатковану шинку, зелень чи гриби, або лишити як є, щоб отримати свій улюблений смак.

Перелийте отриману сирно-яєчну масу в форму, змащену маслом (замість цього можете просто застелити її харчовою плівкою), дайте остигнути за кімнатної температури та відправляйте в холодильник на 1-2 години.

Готовий сирок виходить дуже ніжним та легко нарізається. Можете одразу з холодильника готувати з ним салат, крем-суп чи намазку на канапки; Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.