Пиріг “Зебра” з пісочного тіста – ніжний і ошатний смаколик з гарбузом і сиром. Рецепт на 6 порцій

Смугастий смаколик із сиру та свіжого гарбуза за наступним рецептом готується дуже легко. Головне – не забувайте чергувати начинку та використовуйте всі інгредієнти в наданих пропорціях.

Пиріг з пісочного тіста, творожного крему і гарбузово-яблучного пюре — це смачна фантазія, яку вам обов’язково треба втілити в реальність. Для приготування знадобляться такі складові:

Гарбузовий пиріг з сиром
Гарбузовий пиріг з сиром

Тісто:

  • 180 г борошна (один стакан);
  • 50 г вершкового розм’якшеного масла;
  • одне яйце;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. сметани з жирністю 20%;
  • 1 ч.л. розпушувачу для тіста.

Шар сиру (білий):

  • 400 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 30 г цукру;
  • 1 ст. л. картопляного крохмалю.

Шар з гарбузом:

  • 280 г гарбузу;
  • 1 яблуко;
  • 30 г цукру;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 1/3 ч. л. меленої кориці.

Покроковий рецепт приготування смугастого пирога

Смугастий пиріг з гарбуза
Смугастий пиріг з гарбуза

Крок № 1. Підготуйте усі складові для пісочного пирога. Вершкове масло дістаньте з холодильнику заздалегідь, щоб воно розм’якшилося.

Крок № 2. Почистіть від шкірки гарбуз. Поріжте його невеличкими шматочками, покладіть до каструлі и поставте на вогонь. Додайте в ємність 100 мл води, доведіть усю цю суміш до кипіння. Варіть гарбуз, допоки він не стане м’яким. За часом це приблизно 10-15 хвилин. Злийте рештки води і охолодіть гарбуз.

Крок № 3. З’єднайте яйце із цукром. Ретельно розмішайте суміш — допоки цукор повністю не розчиниться.

Крок № 4. До миски з яйцем та цукром додайте розпушувач тіста, розм’якшене вершкове масло, сметану. Всі складові ретельно перемішайте вінчиком.

Крок № 5. Потроху додавайте просіяне борошно, замісіть тісто середньої густоти. Спочатку масу можна розмішувати вінчиком, а потім – вимішувати руками.

Крок № 6. Сформуйте з тіста шар. Він вийде м’яким, не липким, буде прекрасно тримати форму. Миску з тістом відправте на 30 хвилин до холодильнику.

Крок № 7. Почистіть від шкірки яблуко та поріжте його невеличкими скибочками. Щоб приготувати помаранчеву начинку — з’єднайте гарбуз, порізане яблуко, цукор, корицю і картопляний крохмаль.

Крок № 8. За допомогою занурювального блендеру подрібніть всі складові, щоб з них вийшла однорідна пастоподібна маса.

Крок № 9. Білу начинку з сиру готуйте наступним чином: з’єднайте сир зі сметаною, цукром, крохмалем і яйцем. Збийте всі ці складові за допомогою занурювального блендеру. Коли сиркова маса набуде повітряності і ніжності – її можна рахувати готовою.

Крок № 10. Увімкніть електричну духовку і розігрійте її до 190 ºC. Дістаньте з холодильника охолоджене тісто. Покладіть його в спеціальну роз’ємну форму для випічки. Вручну розподіліть тісто рівномірно по дну форми. Сформуйте бортики 3-4 заввишки. Змащувати форму перед викладанням тіста не потрібно, бо в ньому вже є достатньо вершкового масла.

Крок № 11. По черзі викладайте в центральну частину форми по 1 столовій ложці сирної та гарбузової начинки. Бортики з тіста можна трохи приспустити – щоб вони співпадали з висотою начинки. Щоб начинка розподілилась рівномірно – постукуйте формою по столу.

Крок № 12. Поставте форму з пирогом у духовку, що розігріта вже до 190 ºC. Запікайте смаколик 10 хвилин. Потім – зменшіть температуру до 170 ºC і випікайте пиріг ще протягом 40 хвилин.

Пиріг майже готовий. Залиште його в формі для охолодження, а трохи згодом – перекладіть на решітку, щоб він повністю охолов. Наприкінці прикрасьте смаколик свіжою м’ятою, а потім – кличте гостей до столу для чаювання.

Пиріг за цим рецептом найкраще смакує з імбирним або м’ятним чаєм. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.