Бамія – екзотичний диво-овоч з тропіків. Що можна з нього приготувати? Рецепт з 4-х інгредієнтів

Бамія – дивовижний заморський овоч, який зовні схожий на перець чілі – тільки зеленого кольору. Де він росте, та які смачні страви з бамії можна приготувати вдома? Читайте в наступному матеріалі.

Бамія — це екзотичний овоч, що росте переважно в тропіках. В дикому вигляді він зустрічається поряд із басейном Карибського моря, а також – на півночі Африки, в Америці, Південній Азії.

 Бамія у розрізі
Бамія у розрізі

Інші назви бамії – окра, смачний гібіскус. Овоч збирають ще недозрілим — вважається, що саме в такому вигляді він зберігає найкращі смакові властивості.

Готувати бамію можна за тими ж рецептами, що і звичайну зелену квасолю. В Японії окру обсмажують в клярі та заправляють соєвим соусом. Овоч ідеально смакує і в сирому вигляді.

В різноманітних рецептах бамію використовують в свіжому вигляді, маринують, сушать, додають до овочевих супів чи других страв. Її стебла можна легко заморозити. Але для цього потрібна правильна підготовка.

Перед тим, як відправити бамію до морозильної камери – виконайте наступні дії:

  • пробланшуйте овоч одну хвилину;
  • охолодіть його під проточною водою;
  • викладіть на паперове полотенце та трохи підсушіть;
  • розріжте кожне стебло вздовж і розфасуйте по поліетиленових пакетах;
  • покладіть продукт до морозильної камери і потім використовуйте за призначенням (додавайте до супів, салатів, інших страв).

А ось ще один рецепт із заморського овоча – окри-бамії.

Бамія з м’ясом та рисом

Для приготування знадобляться такі складові:

  • бамія (1 кг);
  • цибуля ріпчаста (1 штука);
  • телятина або яловичина (250 г);
  • упаковка пюре з томатів;
  • гострий зелений перець (1 штука);
  • спеції та сіль (за смаком).

Покроковий рецепт приготування

Крок № 1. Поріжте м’ясо невеличкими шматочками і обсмажте на пательні разом з подрібненою цибулею. Додайте до цієї суміші зелений перець,спеції, сіль. Можна за бажанням всипати у засмажку трохи порошку куркуми.

Крок № 2. Залийте продукт водою і варіть на середньому вогні протягом 30 хвилин. Якщо любите гострі страви – додайте ще гіркого перцю чилі.

Крок № 3. Обсмажте бамію на пательні, допоки вона не набуде золотистого кольору. Але не готуйте цей овоч занадто довго, бо він стане твердим і втратить свій смак.

Крок № 4. Додайте бамію до готового м’яса, туди ж висипте томат-пюре, а потім – варіть страву протягом ще 10-ти хвилин. Окра повинна стати м’якою, а пюре – густішим.

Готову страву подають до столу разом із рисом. Бамію для приготування страви за цим рецептом можна взяти в свіжому або ж замороженому вигляді.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.