Як приготувати домашній майонез за 30 секунд: в рази смачніший за магазинний, і склад корисний

Домашній майонез за цим рецептом виходить дуже смачний. До того ж усі інгредієнти завжди є під рукою. Можна не боятися магазинної хімії. Що покладете, те й матимете в підсумку.

Майонез на кухні використовують усі без виключення господині. Тільки коли ви берете упаковку в супермаркеті, не знаєте, скільки часу цей продукт перебував на поличці без холодильника й інших належних умов зберігання. А в домашніх умовах завжди можна зробити невелику свіжу порцію за необхідності.

Вам знадобиться:

  • 150 мл олії;
  • 0,5 ч.лож. гірчиці;
  • 1 яйце;
  • 0,25 ч.лож. солі;
  • 0,25 ч.лож. цукру;
  • 1 ст.лож. лимонного соку.
Як приготувати майонез у домашніх умовах

Багато хто боїться готувати домашній майонез через використання сирих яєць. Та є одна хитрість, що дозволить усунути всі можливі ризики. Тож берімося до справи! Спочатку яйце ретельно вимийте з содою, щоб прибрати всіх можливих шкідників ззовні.

Як приготувати майонез у домашніх умовах

Далі налийте в мисочку крутий окріп й опустіть у нього яйце. Витримайте рівно 1 хвилину, після чого дістаньте яйце ложкою і перекладіть у холодну воду. За цей час білок не встигне згорнутися, а всі шкідливі речовини всередині зникнуть під дією кип’ятку.

Як приготувати майонез у домашніх умовах

Яйце розбийте в місткість, у якій збиватимете його. Додайте сіль, цукор, гірчицю. Увімкніть блендер і збивайте масу до побіління. Важливо, щоб голівка блендера покрила яйце повністю. Навіть якщо жовток змішався з білком, допоки ви його розбивали, це не страшно. Головне – максимально накрити збивалкою.

Потім починайте потроху вливати олію, продовжуючи процес збивання. В останню чергу додайте лимонний сік. Збивайте ще 5-10 секунд і можете вимикати блендер. Все, домашній майонез готовий. Можете намащувати його на хліб або додавати в салати чи інші страви.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.