Тушкований короп із сезонними овочами – найкращий рецепт доступної та смачної пісної страви

Однією з переваг цього рецепту є те, що він підходить для приготування як у мультиварці, так і на плиті. Далі у статті ми розповімо вам про обидва.

Хто з нас не любить готувати смачні та доступні страви, які до всього ж можна вживати в піст? Короп із сезонними овочами – один із рецептів, що входять цієї категорії. Приготований із бюджетних інгредієнтів тушкований короп з овочами вразить і вас, і рідних. Спробуйте приготувати цю страву та переконайтесь самі в її смаку, можливо, вона стане однією з ваших улюблених.

Для приготування нам знадобиться:

  • Короп – 1-2 рибини;
  • 1-2 буряка;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 6-8 картоплин;
  • Приблизно пів літра води;
  • Сіль, перець та інші приправи за смаком;
  • Свіжа зелень для прикраси;
  • 50 мілілітрів соняшникової олії.
Тушкований короп із сезонними овочами: покроковий рецепт
Тушкований короп із сезонними овочами: покроковий рецепт

Спосіб приготування такий:

Коропа ретельно чистимо від луски, промиваємо, за необхідності – потрошимо та очищаємо від кісток. Ріжемо на невеликі порційні шматочки, які вам найбільше подобаються. Цибулю чистимо та нарізаємо півкільцями, а буряк, моркву і картоплю – теж миємо, очищаємо та дрібно шаткуємо, або ж нарізаємо кільцями. Все складаємо рівномірними шарами у каструлю чи чашу мультиварки, солимо, приправляємо та заливаємо приблизно половиною літра води. Як визначити необхідну кількість: у каструлі вона має бути майже в рівень з викладеними продуктами, а в мультиварку можна додати трошки менше.

Додаємо олію до води, у мультиварці обираємо режим “тушкування” та виставляємо час у 3-4 години. Дивимося по готовності риби – за потреби, тушкуємо ще трохи довше. У каструлі ж ми готуємо коропа з овочами на дуже повільному вогні протягом 2-3 годин.

Після готовності можемо прикрасити страву гілочкою свіжої зелені, нашаткованим кропом чи цибулькою.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.