Солодка та неймовірно ніжна маково-сирна запіканка: підійде як на сніданок, так і на десерт

Всі ми любимо поласувати десертом час від часу, і запіканка – ідеальний варіант. Вона корисна, в міру солодка, легка у приготуванні та смакує як до чаю, так і до ранкової кави. Деталі у статті.

Цей десерт ідеально підходить до родинного чаювання, або ж як смачний додаток до ранкової філіжанки кави. Варто лише відчути, як тане в роті ця ніжна і пухка запіканка – і ви будете готувати її собі та рідним хоча б раз на місяць.

Інгредієнти:

  • 800 грамів кисломолочного сиру;
  • 3 столові ложки манної крупи;
  • 4 курячих яйця;
  • 200 грамів цукру;
  • 10 грамів розпушувача;
  • 10 грамів ванільного цукру;
  • 100 грамів родзинок;
  • 100 грамів маку;
  • 50 грамів сметани (чим жирніша – тим краще);
  • 20 грамів вершкового масла;
  • 20 грамів цукрової пудри;
  • Какао для прикраси (за бажанням).
Покроковий рецепт маково-сирної запіканки, що ідеально смакує на сніданок
Покроковий рецепт маково-сирної запіканки, що ідеально смакує на сніданок

Спосіб приготування:

Спочатку підготуйте родзинки та макову начинку. Для цього сухий виноград залийте теплою водою та дайте настоятися протягом 10 хвилин. Після цього промийте їх чистою водою та ретельно просушіть паперовим рушником. А мак достатньо промити кілька разів у теплій воді.

До окремої миски вибийте всі 4 яйця, всипте порціями цукор та розтирайте масу до однорідності. Постійно помішуючи, потроху додавайте сир, розпушувач, манну крупу та ванільний цукор. Коли маса стане однорідною, додайте родзинки та мак і знову перемішайте. Найзручніше все перебивати занурювальним блендером, але власноруч можна розім’яти все виделкою.

Форму для запікання (скляну або фарфорову) ретельно змастіть маслом (найкраще вершковим, але згодиться і рафінована рослинна олія). Влийте тісто до форми, обережно розрівняйте його зверху лопаткою та змастіть сметаною. У заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці випікайте маково-сирну запіканку протягом 45 хвилин.

Перед подачею посипте запіканку цукровою пудрою. Також можете додати варення, какао-порошок, нарізати запіканку на зручні квадратики та прикрасити кожну порцію листочком м’яти.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.