Ідеальна підлива до будь-якого гарніру чи м’яса, що готується всього за 5 хвилин – покроковий рецепт

Цей рецепт особливо сподобається тим хазяєчкам, хто хоче пришвидшити приготування обіду чи вечері – адже ця підлива готується буквально 5 хвилин і смакує до всього. Детальніше у статті.

Ви вже приготували гарнір, котлетки, тефтелі чи відбивнушку, а на підливу нема ні часу, ні сил? Цей рецепт – просто знахідка: готується просто, швидко та з доступних інгредієнтів. Спробуйте приготувати її власноруч та переконайтеся в цьому, а більше смачних рецептів (навіть смачних котлет та гарнірів) ви знайдете на нашому сайті.

Для приготування нам знадобляться:

  • 5 столових ложок рослинної олії (краще рафінованої);
  • 5 столових ложок томатної пасти;
  • 5 столових ложок сметани (чим жирніше – тим краще);
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 5 чайних ложок борошна;
  • 3,5 склянки бульйону (підійде навіть розчинений “кубик”);
  • Сіль, мелений перець та сушені трави за смаком.
Підлива за 5 хвилин до будь-якого гарніру, котлет чи голубців: покроковий рецепт
Підлива за 5 хвилин до будь-якого гарніру, котлет чи голубців: покроковий рецепт

Спосіб приготування такий:

На сковороду (чи до каструлі, як вам зручніше) відправляємо масло з олією та розтоплюємо, не доводячи до кипіння. Всипаємо до суміші просіяне борошно маленькими порціями, постійно помішуючи вінчиком та розбиваючи всі грудочки. Далі, теж порціями, додайте томатну пасту та ретельно перемішайте з борошняною масою. Наступною влийте десь половину бульйону та перемішайте, і варіть, поки підлива не почне загустівати. Після цього додайте залишок бульйону, посоліть, поперчіть та додайте спеції за смаком – базилік, розмарин, прованські чи італійські трави – спробуйте різні комбінації та знайдіть свою улюблену. Ретельно перемішайте все та останньою додавайте сметану. Доведіть підливу до кипіння, після чого вимикайте вогонь та знімайте сковороду з плити. Можете навіть не давати їй остигнути перед подачею – завдяки цьому приємний аромат стоятиме на всю квартиру та додасть апетиту.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.