Шеф-кухар Євген Клопотенко назвав ТОП страв національної кухні для частування іноземців: це не голубці

Євген Клопотенко — відомий в Україні кулінарний експерт і шеф-кухар. Днями він побував на зйомках шоу "Я люблю Україну" і назвав ТОП-4 національні страви, якими треба причастувати іноземних гостей.

Євген Клопотенко — популярний український кулінар, який веде свій власний блог у соцмережах, активно займається благодійною діяльністю і регулярно бавить нас новими смачними рецептами.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко
Український шеф-кухар Євген Клопотенко

Днями Євген побував на зйомках телевізійної програми “Я люблю Україну”, в рамках якої перерахував 4 національні страви, що повністю розкривають смак справжньої України. Дивно, але до списку Клопотенка не потрапили ані вареники з цибулевою засмажкою, ані голубці в капустяному листячку.

Ось чим, на думку відомого шеф-кухаря, треба частувати іноземних гостей, які приїжджають до України:

  • борщ;
  • форшмак (страва з оселедця, запеченого із картоплею, цибулею, перцем і сметаною);
  • чебуреки;
  • сирники.

Також Клопотенко додав, що саме для нього Україна смакує шашличним димком, сметаною, великою кількістю овочів та білими грибами.

Українська національна страва: борщ
Українська національна страва: борщ

Євген Клопотенко зазначив, що його мета –  змінення харчових звичок українців, їх покращення. Кулінар звертає увагу на те, що останніми роками на святкових застіллях українців — все менше салатів зі шкідливим майонезом, що не може не радувати. З кожним роком попит на страви української кухні зростає. На думку Євгена Клопотенко — саме через їжу українці пізнають себе і свою культуру.

Рецепт смачних українських сирників від Євгена Клопотенка

Сирники - страва, якою смакує Україна
Сирники – страва, якою смакує Україна

Сирники по-українські вийдуть смачними та ніжними, якщо ретельно вимішати сирну масу. Євген Клопотенко радить зробити це за допомогою товкачки або виделки.

Також шеф-кухар звертає увагу на те, що забагато цукру до сирників додавати не треба. Бо під час обсмажування скоринка на них згорить раніше, аніж сирники добре просмажаться всередині.

Інгредієнти для сирників:

  • кисломолочний сир 9% (400 г);
  • цукор (3 ст. л.);
  • 1 яйце;
  • борошно (3 ст. л. + ще трохи – для паніровки);
  • ванільний цукор (10 г);
  • соняшникова олія для обсмажування (3.4 ст.л.);
  • щіпка солі.

Покроковий рецепт приготування сирників

Крок № 1. Замісіть тісто. Для цього перемішайте в окремій мисці в наданих пропорціях кисломолочний сир, ванільний цукор, яйце, цукор та щіпку солі (щоб досягти балансу смаку).

Крок № 2. Всі інгредієнти перемішайте виделкою або ж товкачкою для картоплі – щоб вийшла однорідна маса.

Крок № 3. Додайте в суміш 3 столових ложки борошна з гіркою. Перемішайте всі компоненти, щоб вийшла однорідна і пластична маса, що схожа на звичайне тісто. Якщо кисломолочний сир занадто вологий – борошна знадобиться трохи більше.

Крок № 4. Із отриманої маси сформуйте сирники. Перед цим розпиліть трохи борошна на дошку, а руки – змастіть рослинною олією. Візьміть трошечки сирної маси (50-60 г). Сформуйте з неї круглі сирники з діаметром 4 см та 2 см заввишки.

Крок № 5. Викладіть сирники на дошку, припорошену пшеничним борошном – таким чином, щоб сусідні вироби не торкались один одного. Обваляйте сирники з усіх боків у борошні  — щоб вони добре тримали форму під час обжарювання.

Крок № 6. Поставте на вогонь пательню, налийте в неї 3-4 столових ложки масла і розігрійте на середньому вогні. Викладайте на пательню підготовлені сирники та обсмажуйте протягом 3-4 хвилин – поки не з’явиться золотиста скоринка. На обжарювання виробу з кожного боку йде приблизно 2 хвилини. Тут все залежить від інтенсивності нагріву пательні та розмірів самого сирнику.

Готові сирнички викладіть на окрему тарілку, вкриту паперовим рушником (він вбере в себе рештки олії). Подавати страву до столу краще в теплому вигляді. Можете приправити їх густою сметаною. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.