Всього 2 простих інгредієнти і на столі купа варених смаколиків: кльоцки з картопляного пюре для посту

Якщо набридла варена картопля, можете приготувати з пюре кльоцки. Це чудовий спосіб нагодувати родину під час посту. Коли ж він мине, можете використовувати як гарнір до м'ясних страв.

Усього два інгредієнти допоможуть вам нагодувати чоловіка й дітей дуже ситно навіть під час посту. Оскільки м’ясо й молокопродукти вживати нині не можна, змастите готові кльоцки олією.

Вам знадобиться:

  • 400 г картоплі;
  • 1 л води для картоплі;
  • 2 ст.лож. кукурудзяного крохмалю;
  • 1 ст.лож. води для крохмалю;
  • сіль.
Пісні картопляні кльоцки

Картоплю почистьте, промийте водою, наріжте на шматочки. Перекладіть до каструлі, залийте водою й поставте на вогонь. Коли закипить, посоліть і варіть на слабкому вогні, допоки шматочки картоплі почнуть легко проколюватися ножем.

Пісні картопляні кльоцки

Воду злийте, а картоплю розтовчіть на пюре. Перекладіть у миску й залиште до повного охолодження. Після цього додайте картопляний крохмаль, влийте трішки води. Якщо маса видається вам надто рідкою, досипте ще крохмалю.

Пісні картопляні кльоцки

З картопляної маси зліпіть кульки. Доведіть воду в каструлі до кипіння. Опустіть туди готові кльоцки. Коли спливуть, проваріть 5 хвилин, витягніть шумівкою і перекладіть на тарілку.

Пісні картопляні кльоцки

Подавайте до столу в гарячому вигляді. Холодні кльоцки не смакують. У піст вироби можна змастити олією. В інший час подавати зі сметаною чи вершковим маслом. Обов’язково присипте зеленню на вибір – петрушкою, зеленою цибулею чи кропом. Кльоцки настільки ситні, що вдасться нагодувати рідних навіть без м’яса.

Цьогоріч ми вперше відзначаємо Різдво за новим календарем 25 грудня. А це значить, що й різдвяний піст теж змістився на 2 тижні. Розпочався він 15 листопада й триватиме до 24 грудня.

Нові статті

Схожі статті

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.