Вишукана і солоденька яблучна шарлотка для чаювання в родинному колі: список складових і покроковий рецепт

Процес приготування яблучної шарлотки з вишуканим смаком – це справжня магія, в якій важлива кожна деталь. Покроковий рецепт допоможе вам зробити найсмачніший десерт для частування дорогих гостей.

Шарлотка з яблуками, приготована за цим швидким рецептом — чудовий варіант запашної, смачної, а головне — низькокалорійної випічки до свята. Порція цього десерту містить в собі 550 ккал, а його основу складають наступні інгредієнти:

  •  1 склянка цукру;
  •  3 курячих яйця;
  •  1 склянка борошна;
  •  4 яблука середніх розмірів;
  •  1 столова ложка вершкового масла.

Покроковий рецепт приготування яблучної шарлотки

 

Шарлотка з яблуками, запечена в духовці
Шарлотка з яблуками, запечена в духовці

Крок № 1. Візьміть окрему миску. Вбийте в неї три курячих яйця, додайте цукор. Ретельно перетріть ці інгредієнти один з одним. Додайте борошно і добре перемішайте, формуючи тісто для яблучної шарлотки.

Крок № 2. Помийте яблука. Поріжте їх на невеличкі шматочки – щоб вони могли швиденько та добре пропектися.

Крок № 3. Форму для запікання добре змастіть вершковим маслом та викладіть на дно порізані яблучка. Щоб посилити смак випічки – розпорошіть зверху на яблука трошечки меленої кориці.

Крок № 4. Залийте яблука зверху приготованим заздалегідь тістом.

Крок № 5. Розігрійте електричну духовку до температури + 200ºC. Поставте туди майбутню шарлотку у формі і випікайте протягом 30 хвилин. Десерт вважається готовим, якщо на ньому з’явилась хрумка золотиста скоринка.

Достаньте готовий пиріг з духовки. Перед подачею на стіл розпорошіть на його поверхню тонкий шар цукрової пудри. Смачного!

Яблуко – головний інгредієнт майбутньої шарлотки
Яблуко – головний інгредієнт майбутньої шарлотки

До речі, ось на додачу до рецепту — корисна порада, як вибрати в крамниці самі солодкі яблука. При покупці в першу чергу звертайте увагу на зовнішній вигляд фрукту, а саме — шкірку. Пам’ятайте, що гладеньке зовні яблуко – не завжди солодке та смачне. А ось найсолодшим яблуком вважається те, в якого шкірка — трохи шерстиста. Саме в ньому цукру міститься більше, аніж у воскових яблуках.

Ще один критерій — колір. Найсмачніші яблучка – це ті, я яких помітні рисочки на поверхні. Чим їх більше – тим більше містить фрукт в собі природного цукру.

Нові статті

Схожі статті

Зубаста історія за невеликі гроші: співак Alekseev розповів, яку суму заплатив за вініри – майже півмільйона

Український співак Alekseev заговорив про витрати на зірковий образ. Зокрема, він назвав точну суму грошей, яку заплатив за встановлення вінірів. Сума немаленька, але могло б бути й набагато більше.

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.