Поживні гречані оладки з твердим сиром і цибулею: смачні і для дорослих, і для малюків. Покроковий рецепт

Рецепт гречаних оладок із сиром та зеленою цибулею — поживна і ситна страва, яку із задоволенням скуштують навіть самі маленькі гурмани. Розповідаємо, які інгредієнти потрібні і як приготувати страву

Гречана каша – цінний продукт, який містить в собі багато білку та вуглеводів. А ось жиру в ній практично немає і тому гречка ідеально підходить для дієтичного харчування. До того ж, ця каша є джерелом цінних харчових волокон.

Гречана каша для оладків
Гречана каша для оладок

Гречана каша в своєму складі не містить глютен. Під час її споживання поживні речовини засвоюються набагато краще. Саме тому цю кашу треба використовувати для приготування різноманітних страв.

Зелена цибуля для гречаників: омжна виростити її навіть на підвіконні
Зелена цибуля для гречаників: можна виростити її навіть на підвіконні

Наступний рецепт гречаних оладків із сиром та зеленою цибулею сподобається навіть малюкам. Для приготування цих оладків знадобляться наступні інгредієнти:

  • обсмажена гречка: 1 склянка;
  • вода: 2 склянки;
  • жирний сир: 100 г;
  • зелена цибуля: 5 стебел;
  • курячі яйця: 2 штуки;
  • пшеничне борошно: 2 ложки;
  • перець: щіпка;
  • сіль: щіпка;
  • олія для обсмажування.

Покроковий рецепт приготування смачних оладок з гречаної каші, сиру і зеленої цибулі

Гречані оладки з сиром і цибулею
Гречані оладки з сиром і цибулею

Крок № 1. Підготуйте ємності для приготування оладків. Вам знадобиться велика пательня, миска та каструля. Закип’ятіть в каструлі воду, далі – додайте туди гречану крупу. Доведіть її до кипіння, зменшите вогонь під каструлею до мінімуму і щільно закрийте кришкою. Варіть гречану кашку на оладки протягом 10-15 хвилин.

Крок № 2. Вимкніть конфорку під каструлею. Готову кашу залиште під кришкою ще на 5 хвилин — щоб вона добре розпарилася. Потім — добре її охолодіть.

Крок № 3. Поки гречана каша охолоджується — поріжте зелену цибулю.

Крок № 4. В окремій мисці розімніть виделкою сир, додайте до нього яйця і ретельно перемішайте. В цю суміш всипте охолоджену варену гречку, борошно, приправу і зелену цибулю. Ретельно перемішайте всі складові одне з одним.

Крок № 5. На пательню вилийте олію і добре розігрійте. Набирайте гречано-сирну масу столовою ложкою і викладайте на пательню у формі оладок. Обсмажуйте оладки з обох сторін до появи золотавої скоринки.

Крок № 6. Готові оладки з гречаної каші із сиром та зеленою цибулею подавайте до столу зі сметаною або майонезним соусом. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Зубаста історія за невеликі гроші: співак Alekseev розповів, яку суму заплатив за вініри – майже півмільйона

Український співак Alekseev заговорив про витрати на зірковий образ. Зокрема, він назвав точну суму грошей, яку заплатив за встановлення вінірів. Сума немаленька, але могло б бути й набагато більше.

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.