Простіше не буває: смачні та легкі пиріжки з лаваша, з приготуванням яких впорається навіть дитина

Це ідеальна страва для сніданку чи перекусу – готується просто, швидко, а з'їдається за секунди – і всім подобається. Покроковий рецепт "лінивих" пиріжків з лаваша читайте далі у статті.

Найбільшою перевагою цього рецепта є те, що не треба возитися з тістом – ніяких більше опар, вимішувань, викочувань та довгого очікування, поки тісто підніметься. Ви просто берете тонкий лаваш, готуєте улюблену начинку та відправляєте це ненадовго у розігріту духовку. За смаком така швидка страва виходить точно не гіршою за звичайні пиріжки. Ми рекомендуємо вам ознайомитись з рецептом “лінивих” пиріжків з лаваша, в яких начинкою виступатимуть два види сиру – твердий та кисломолочний, а також зелень.

Для приготування нам знадобляться:

  • 200 грамів тонкого лаваша;
  • 120 грамів твердого сиру;
  • 200 грамів кисломолочного сиру (5% жиру);
  • 2 столові ложки подрібненої зелені;
  • Сіль, перець та інші приправи за смаком;
  • 3 курячих яйця;
  • 2 столові ложки сметани;
  • Кунжут для прикраси – за бажанням.
"Ліниві" пиріжки з лаваша: покроковий рецепт
“Ліниві” пиріжки з лаваша: покроковий рецепт

Спосіб приготування:

Викладаємо натертий на грубій тертушці сир у глибоку миску, додаємо до нього кисломолочний, і ретельно їх перемішуємо. Додаємо зелень – петрушку, кріп, зелена цибулька тощо. Перемішуємо начинку до однорідності. Можна також посолити та додати інших приправ за смаком.

"Ліниві" пиріжки з лаваша: покроковий рецепт
“Ліниві” пиріжки з лаваша: покроковий рецепт

Одне яйце вибиваємо до начинки та ретельно перемішуємо все ще раз. В інші два додаємо сметану та збиваємо, готовою масою змащуємо лаваш та викладаємо на нього начинку тонким рівномірним шаром.

"Ліниві" пиріжки з лаваша: покроковий рецепт
“Ліниві” пиріжки з лаваша: покроковий рецепт

Скручуємо лаваш у трубочку та нарізаємо на порційні шматочки. Викладаємо їх на застелене пергаментом деко. Залишками яєчно-сметанної маси змащуємо наші “пиріжки”. За бажанням можна присипати їх кунжутом.

"Ліниві" пиріжки з лаваша: покроковий рецепт
“Ліниві” пиріжки з лаваша: покроковий рецепт

Відправляємо їх випікати на 200 градусах протягом 15-20 хвилин – як тільки лаваш зарум’яниться, пиріжки готові. Нехай вам смакує

Нові статті

Схожі статті

Зубаста історія за невеликі гроші: співак Alekseev розповів, яку суму заплатив за вініри – майже півмільйона

Український співак Alekseev заговорив про витрати на зірковий образ. Зокрема, він назвав точну суму грошей, яку заплатив за встановлення вінірів. Сума немаленька, але могло б бути й набагато більше.

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.