Беру качан капусти і готую гору оладок: покроковий рецепт страви, якою можна нагодувати всю сім’ю

Хто з нас не любить прості та швидкі рецепти, якими можна нагодувати всю родину? В цій статті ми поділимося з вами одним із таких. Зберігайте та готуйте власноруч ці оладки з капустою.

Для приготування нам знадобляться:

  • 700 грамів капусти;
  • 250 мілілітрів кефіру (прибл. одна склянка);
  • 2 курячих яйця;
  • Дрібка солі (або більше за смаком);
  • Пів чайної ложки соди;
  • 200 грамів борошна (прибл. одна склянка);
  • Подрібнена зелень за смаком;
  • Соняшникова олія для смаження – рафінована.

Спосіб приготування:

Качан капусти спочатку шаткуємо, як на соління, а потім нарізаємо якомога дрібніше. Найкраще обирати молоду капусту, щоб вона апетитно хрумтіла під час жування, але це не обов’язково.

Рецепт оладок із капусти: з одного качана виходить багато порцій
Рецепт оладок із капусти: з одного качана виходить багато порцій

Для тіста змішуємо в одній глибокій мисці борошно, сіль, соду та ретельно перемішуємо. Після цього додаємо кефір, вбиваємо яйця, і, за бажанням, подрібнену зелень. Знову ретельно перемішуємо до однорідності. Додаємо тісто до капусти та змішуємо, щоб вийшла більш-менш однорідна консистенція.

Рецепт оладок із капусти: з одного качана виходить багато порцій
Рецепт оладок із капусти: з одного качана виходить багато порцій

Розігріваємо достатню кількість олії на сковороді, щоб у наших оладок утворилася апетитна скоринка. Формуємо оладки та смажимо їх до золотистості з обидвох боків. Готові оладки викладаємо на паперові рушнички, щоб вони ввібрали зайвий жир.

Рецепт оладок із капусти: з одного качана виходить багато порцій
Рецепт оладок із капусти: з одного качана виходить багато порцій

Подавати такі оладки можна зі сметаною. Також вони добре смакують із засмажкою з сала та цибулі. Рекомендуємо вам спробувати їх у поєднанні з соусом дзадзикі – для цього треба подрібнити свіжий огірок, кріп, та вичавити декілька зубчиків часнику до порції грецького йогурту (його можна замінити сметаною або кисляком). Спробуйте різні варіанти та оберіть свій улюблений. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Зубаста історія за невеликі гроші: співак Alekseev розповів, яку суму заплатив за вініри – майже півмільйона

Український співак Alekseev заговорив про витрати на зірковий образ. Зокрема, він назвав точну суму грошей, яку заплатив за встановлення вінірів. Сума немаленька, але могло б бути й набагато більше.

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.