Коли залишилися яєчні білки, готую кокосове печиво: лимон надає кислинки, а яйця без жовтків – повітряності

Трапляється, що для рецепта потрібні лише жовтки. У такому разі доводиться класти білки в холодильник. А використати їх можна, приготувавши для рідних кокосове печиво.

Печиво виходить легким та повітряним, оскільки в тісті відсутні жовтки. Тож у прямому сенсі танутиме в роті. Присмак кокоса надає випічці особливої пікантності.

Вам знадобиться:

  • 70 г борошна;
  • 70 г кокосової стружки;
  • 70 г цукру;
  • 25 г меду;
  • 2 яєчних білки;
  • 0,5 лимона.
Кокосове печиво на білках

Яєчні білки дістаньте з холодильника, присоліть і збийте в пишну масу, але не до стану міцної піни. Поступово у процесі збивання додавайте цукор порціями. В останню чергу влийте лимонний сік.

Маса має вийти густою та стійкою. Додайте кокосову стружку, цедру з тієї ж половинки лимона, мед. Перемішуйте до повної однорідності. Просійте борошно та з’єднайте з білковою сумішшю. Збийте ще раз, щоб вийшло густе тісто.

Кокосове печиво на білках

Перекладіть його до холодильника й витримайте 20 хвилин. Деко вистеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Тісто дістаньте з холоду, перекладіть у кондитерський шприц і вичавлюйте невеликими фігурками на деко.

Кокосове печиво на білках

Можете обійтися без шприца. Тоді звичайною ложкою викладайте на папір для випікання потрошку тіста. Поставте в духовку, яку попередньо розігрійте до 160 градусів. Час випікання – близько 25 хвилин. Усе залежить від особливостей духовки.

Кокосове печиво на білках

З білками, що залишилися після приготування різних страв, поводьтеся дуже обережно. Їх не можна тримати за кімнатної температури, бо вони почнуть підсихати й дуже швидко зіпсуються.

Білки треба перекласти в посуд, що закривається герметично, і можете зберігати в холодильнику протягом 5 діб. Тож у будь-яку вільну хвилинку зможете спекти кокосове печиво.

Нові статті

Схожі статті

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.