Вітамінний узвар із сухофруктів за бабусиним рецептом – традиційний напій на Різдво та на щодень

Якщо ви в пошуках традиційного напою на Різдвяний стіл, або просто хочете поностальгувати та спробувати узвар – такий, як варила бабуся чи мама в дитинстві, – цей рецепт для вас.

Узвар славиться не лише своїм особливим смаком, а і користю – завдяки сухофруктам у ньому знаходиться дуже багато вітамінів та необхідних макроелементів. Обов’язково приготуйте цей чудовий напій за рецептом, який ми зазначимо далі, та почастуйте ним себе і рідних на Різдво або в будь-який інший день.

Покроковий рецепт узвару з сухофруктів: підійде і на Різдво, і на щодень
Покроковий рецепт узвару з сухофруктів: підійде і на Різдво, і на щодень

Для приготування нам знадобляться:

  • Суміш сухофруктів – 200 грамів (яблука, груші, чорнослив, малина на стеблі, 2 гілочки калини, шипшина тощо);
  • Цукор та мед – до смаку;
  • Вода – 3 літри.

Спосіб приготування:

Спершу ретельно промиваємо сухофрукти в холодній воді, прибираємо всі забруднення та пил. Зціджуємо воду та перекладаємо чисті сухофрукти до каструлі, в якій буде варитися узвар. Заливаємо 3 літрами прохолодної води.

Покроковий рецепт узвару з сухофруктів: підійде і на Різдво, і на щодень

Відправляємо каструлю на плиту та варимо узвар, після закипання проварюємо ще 20 хвилин. Після цього можна додавати цукор, а мед вже після остигання узвару – кількість обирайте на ваш смак.

Покроковий рецепт узвару з сухофруктів: підійде і на Різдво, і на щодень
Покроковий рецепт узвару з сухофруктів: підійде і на Різдво, і на щодень

Після готовності вже остиглий узвар ставимо в холодне місце на деякий час, щоб він настоявся та ввібрав у себе якомога більше смаку та вітамінів. Найкраще варити узвар з вечора та дати йому настоятися всю ніч, і вже зранку частувати рідних. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.