Один факт, як приготувати десерт “Три шоколади” в склянках: гості в захваті від цієї мусової насолоди

Мусовий десерт "Три шоколади" є доволі популярним, проте чи готували ви його в індивідуальних склянках? Цим ви точно здивуєте гостей на святковому столі. Покроковий рецепт далі у статті.

Для приготування нам знадобляться (в розрахунку на один шар десерту):

  • 4 грами желатину в порошку;
  • 24 мілілітри води для замочування;
  • 100 грамів шоколаду;
  • 50 мілілітрів молока;
  • 100 грамів вершків 30% жирності;
  • 100 грамів домашнього сиру (9% жирності, попередньо перебитий блендером до однорідності);
  • 50 грамів цукру.

Спосіб приготування:

За півгодини до початку основних приготувань варто замочити желатин і дати йому набухнути. Після цього можна починати: в сотейник з товстим дном насипте цукор, додайте молоко та ставте на малий вогонь. Похитуючи посудину з боку на бік, перемішуйте суміш до розчинення цукру.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

Коли рідина майже закипить, знімайте її з плити та додавайте в миску до подрібненого шоколаду. Дайте йому нагрітися декілька хвилин, а потім починайте збивати вінчиком до однорідності.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

До розтопленого шоколаду з молоком додавайте вливайте розтоплений на водяній бані желатин тоненькою цівочкою, постійно помішуючи. Розмішуйте масу до однорідності.

Кисломолочний сир покладіть до великої мірної склянки або кухля, і долийте до нього шоколадно-желатинову суміш. Подрібніть це все занурювальним блендером до однорідності.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

В іншій посудині відважте холодні вершки. Вони мають як мінімум ніч простояти в холодильнику перед збиванням! Починайте збивати вершки міксером на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи потужність до максимальної. Треба досягнути консистенції легких піків.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

До вершків додайте шоколадну масу та перемішайте на найменших обертах. Готовий мус розлийте по стаканчиках – найзручніше це робити за допомогою кондитерського пакету, постукуючи склянкою, щоб кожен шар десерту ліг рівномірно та красиво.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

Поставте перший шар мусу до холодильника мінімум на півгодини, і в цей час готуйте інший зі світлішим шоколадом – таким “конвеєром” ви приготуєте тришаровий десерт. Перед подачею обов’язково дайте йому охолонути хоча б годину.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.