Один факт, як власноруч приготувати смачні сухарики до салатів: варіанти на сковороді та в духовці

Якщо ви любите похрумтіти сухариками, або плануєте готувати салат із додаванням цих смаколиків – ці рецепти вам точно сподобаються. Ми розповімо про 2 способи, як приготувати сухарики власноруч.

Для чого купувати сухарики в магазині, якщо приготувати власні так просто та швидко? Тим паче, так ми можемо позбутися старого хліба, який ніхто не хоче доїдати, і зробимо додаток до салату чи закуску до перегляду кіно. Проте, під час приготування сухариків є кілька нюансів, які ми обов’язково врахуємо.

Як приготувати сухарики в домашніх умовах – вимоги до хліба

Щоб отримати смачні сухарики, не обов’язково мати найсвіжіший хліб. Він має бути не надто повітряним та не надто рихлим – тому звичайний сірий хліб або батон підійдуть ідеально. Будьте уважними також до товщини нарізаних шматочків – вона має бути приблизно 2,5 см, щоб отримати ідеальну текстуру.

Як власноруч приготувати сухарики до салату: рецепти сухариків на сковороді та в духовці
Як власноруч приготувати сухарики до салату: рецепти сухариків на сковороді та в духовці

Домашні сухарики в духовці

  • 1 буханка хліба;
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • 1 чайна ложка солі;
  • спеції та сушений часник за смаком.

Хліб нарізаємо кубиком чи брусочками, викладаємо на деко і відправляємо у розігріту до 160 градусів духовку на 5 хв. Змішуємо олію зі спеціями, також можна вичавити часник до суміші. Сухарики пересипаємо в миску з олією, накриваємо тарілкою та трясемо, щоб вони покрились спеціями. Знову викладаємо приправлені сухарики на деко і відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин.

Покроковий рецепт приготування домашніх сухариків у духовці

Домашні сухарики на сковорідці

  • 1 буханка хліба;
  • 4 столові ложки рослинної олії;
  • сіль і спеції за смаком;
  • вичавлений часник за бажанням.

Все майже так само: нарізаємо хліб кубиками чи брусочками, але одразу ж перемішуємо з олією та спеціями. Трошки олії додаємо до сковорідки та розігріваємо, за бажання вичавлюємо туди часник, але приберіть перед додаванням сухариків. Підсушуйте хліб на повільному вогні, постійно помішуючи, протягом 10-15 хвилин. Знімаємо сухарики з вогню та даємо охолонути.

Покроковий рецепт приготування домашніх сухариків на сковороді
Покроковий рецепт приготування домашніх сухариків на сковороді

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.

Астероїд діаметром 719 футів мчить у напрямку Землі: який план щодо нього мають дослідники NASA?

Дослідники міжнародної космічної агенції NASA очікують, що сьогодні до атмосфери Землі наблизиться велетенський астероїд. Його розмір – приблизно як футбольний стадіон.