Подаю до новорічного столу незвичну гарячу закуску: фаршировані шампіньйони смакують гостям без виключення

Ця гаряча закуска стане справжньою фішкою новорічного застілля. Шампіньйони з куркою та сиром готуються дуже просто, а на вигляд страва не згірш ресторанної.

Вам знадобиться:

  • 600 г шампіньйонів;
  • 200 г курячого філе;
  • 200 г твердого сиру;
  • 3 ст.лож. сметани;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 маленький пучок кропу;
  • 1 дрібка солі.
Шампіньйони, фаршировані куркою та сиром

Обирайте для страви великі шампіньйони, щоб можна було додати якомога більше начинки. Промийте гриби під проточною водою. Тільки не опускайте у воду, оскільки вони тут же всотають вологу.

Акуратно відділіть ніжки від капелюшків – підріжте по колу й витягніть. Наріжте ніжки на дрібні кубики. Куряче філе промийте, просушіть, наріжте дуже дрібненькими шматочками. Сир натріть на середній тертушці. Вимитий та висушений кріп подрібніть.

Шампіньйони, фаршировані куркою та сиром

Пательню поставте на вогонь, щоб розігрілася. Влийте олію. Викладіть м’ясо та підсмажте на сильному вогні 3-4 хвилини. Постійно перемішуйте м’ясо. Додайте подрібнені ніжки шампіньйонів і смажте ще 5-6 хвилин.

Шампіньйони, фаршировані куркою та сиром

Влийте сметану, посоліть та поперчіть. Ще раз перемішайте. Вогонь прикрутіть до мінімуму й тушіть начинку 5 хвилин. Перекладіть зі сковорідки в мисочку. Коли маса трішки прохолоне, всипте три чверті сиру та зелень.

Шампіньйони, фаршировані куркою та сиром

Духовку розігрійте до 190 градусів. Форму для запікання промастіть олією. Викладіть капелюшки грибів. Начиніть їх курячим філе. Присипте зверху рештками сиру. Запікайте не довше 20 хвилин. Подавайте до столу в гарячому вигляді, притрусивши свіжою зеленню.

За бажанням, сметану можете замінити на вершки. Є варіант додати в начинку цибулю та часник чи будь-які улюблені спеції.

Нові статті

Схожі статті

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.

Астероїд діаметром 719 футів мчить у напрямку Землі: який план щодо нього мають дослідники NASA?

Дослідники міжнародної космічної агенції NASA очікують, що сьогодні до атмосфери Землі наблизиться велетенський астероїд. Його розмір – приблизно як футбольний стадіон.