Закарпатські ріпляники з квашеною капустою: список складових і покроковий рецепт приготування

Смачний рецепт до Різдва: закарпатські ріпляники з квашеною капусткою від учасниці "МастерШефу" Мирослави Пекарюк. Пропонуємо до вашої уваги покрокову і зрозумілу схему приготування цієї страви.

Закарпатські ріпляники — цікавий рецепт страви до різдвяного столу. Для його приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • картопляне пюре: 600 г;
  • борошно: 250 г;
  • квашена тушкована капуста: 300 г;
  • ріпчаста цибуля: 1 штука;
  • щіпка кмину;
  • щіпка солі.

Покрокова схема приготування ріпляників з тушкованою капустою

Ріпляники з капустою: покроковий рецепт
Ріпляники з капустою: покроковий рецепт

Крок № 1. Наріжте дрібненько ріпчасту цибульку і обсмажте її в окремій каструлі чи у пательні з додаванням рослинної олії — до появи золотистої скоринки.

Крок № 2. Додайте до цибульки пошатковану свіжу білокачанну капусту і зернятка кмину. Далі — залийте водою і тушкуйте, допоки капуста не стане м’якенькою.

Крок № 3. Відваріть картоплю в мундирі. Дайте їй охолонути. Почистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Посоліть, додайте борошно і замісіть тісто таким чином, щоб воно вийшло м’яким.

Крок № 4. За допомогою качалки розкачайте тісто товщиною 1-1.5 см. Візьміть стакан ємністю 200 мл і за його допомогою виріжте з тіста кружечки однакового розміру.

Крок № 5. В центр кожного кружечка покладіть начинку з обсмаженої капусти з цибулею. Сформуйте ріпляник, використавши таку ж техніку ліпки, як на вареники.

Крок № 6. Сформуйте гарненькі краї у ріпляниках, використавши виделку.

Крок № 7. Поставте на середній вогонь пательню, налийте туди рослинну олію і розігрійте її.

Крок № 8. Обсмажте ріпляники з обох боків до золотистого кольору.

Страва готова. Подавайте ріпляники до святкового столу разом із грибною підливкою. Смачного вам Різдва!

Нові статті

Схожі статті

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.

Астероїд діаметром 719 футів мчить у напрямку Землі: який план щодо нього мають дослідники NASA?

Дослідники міжнародної космічної агенції NASA очікують, що сьогодні до атмосфери Землі наблизиться велетенський астероїд. Його розмір – приблизно як футбольний стадіон.