Рецепт святкової закуски “Новорічні сніжки” з твердого та кисломолочного сиру на 5 порцій

Закуска з твердого та кисломолочного сиру "Новорічні сніжки" — проста в приготуванні і смачно доповнить собою святковий стіл. Додайте цей рецепт до своєї кулінарної скарбнички.

Щоб урізноманітнити новорічне меню — спробуйте приготувати “Новорічні сніжки”, які зроблять ваш новорічний стіл по-справжньому святковим.

Сирні кульки на Новий рік
Сирні кульки на Новий рік

Соковиті сирні кульки ідеально пасують разом із медом, гострими соусами і джемами. Їх можна поєднати з будь-якими святковими продуктами.

Інгредієнти для приготування сирних кульок:

  • твердий сир: 100 г;
  • сир: 300 г;
  • курячі яйця: 1 штука;
  • харчова сода: 1 чайна ложка;
  • борошно 8 столових ложок;
  • оцет 9%: 5 мл;
  • спеції за смаком

Покрокова схема приготування сирних кульок до Нового року

Крок № 1. Натріть сир на середній тертці, поєднайте його з кисломолочним сиром і перемішайте.

Крок № 2. Вбийте одне яйце, додайте погашену оцтом соду, борошно і спеції. Замісіть з цих інгредієнтів тісто.

Крок № 3. Сформуйте сирні кульки, обсмажте в розігрітій олії до готовності та перекладіть на паперові серветки. Дочекайтесь, доки папір вбере в себе рештки олії, а потім — подавайте кульки до столу. Можете прикрасити їх гілочками зелені.

До речі, існує ще один цікавий рецепт з м’якого сиру – де замість звичайних кульок роблять справжні ялинки. Суміш із вершкового сиру та фети натирають на дрібній тертці, а потім змішують із подрібненою зеленню кропу. Після цього з неї формують ялинку і прикрашають оливками різного кольору (чорними і зеленими).

Також можна використати сири різних сортів для прикрашання. Верхівку для такої ялинки можна вирізати з червоного перцю або ж помідорчика черрі.

Нові статті

Схожі статті

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?