Мариновані печериці з часником і духм’яним перцем: швидкий рецепт приготування — впораєтесь за 5 хвилин!

Простий рецепт маринованих печериць за 7 хвилин пропонує до вашої уваги сайт "Один Факт". Ця смачна і пікантна закуска до вашого столу урізноманітнить повсякденне меню.

Якщо ви хочете приготувати смачну і швидку закуску з пікантним смаком – обов’язково використайте печериці. Ці грибочки можна один раз замаринувати – а потім довго зберігати в звичайній скляній банці в умовах холодильнику. Ця закуска стане чудовим доповненням до риби, м’яса та інших смачних страв.

Рецепт маринованих печериць зі спеціями
Рецепт маринованих печериць зі спеціями

Інгредієнти для приготування маринованих печериць

  • олія: 50 мл;
  • вода: 50 мл;
  • оцет: 9% (приблизно 2 столових ложки);
  • сіль: 1 чайна ложка із гіркою;
  • цукор: 1 чайна ложка;
  • лаврове листя: 3 штуки;
  • чорний перець горошком: 12-15 штук;
  • часник: 3 зубчика.

Покроковий рецепт приготування маринованих печериць

Мариновані печериці: покроковий рецепт приготування
Мариновані печериці: покроковий рецепт приготування

Крок № 1. Добре помийте свіжі печериці невеличкого розміру

Крок № 2. Зробіть маринад. Для цього влийте в каструлю воду, додайте сіль, олію, оцет, перець чорний горошком, часникові слайси і лаврове листя.

Крок № 3. Додайте гриби печериці і проваріть їх 7 хвилин.

Крок № 4. Вимкніть вогонь під каструлею. Перекладіть грибочки у скляну банку разом із маринадом. Залиште на ніч, або ж до повного охолодження.

Мариновані печериці можете залишити на ніч або ж скуштувати відразу.

І на останок – декілька порад, як правильно вибрати печериці для маринації. Перед покупкою варто звертати увагу на зовнішні ознаки продукту, а саме – колір.

Гриби високої якості – мають білий або ж злегка бурий відтінок. Якщо гриби мають темний колір — вони вже перезріли і під час приготування стануть жорсткими.

На капелюшках свіжих печериць немає темних плям і вкраплень. Крім того, в них плівка між ніжкою та капелюшком повинна бути цілою, не ушкодженою. Сама ж печериця на дотик повинна бути пружною та щільною.

Свіженькі гриби мають приємний грибний аромат. Якщо ж печериці пахнуть вогкістю – то імовірно, вони зібрані давно чи зберігалися неправильно.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.