Сир моцарела більше не купую в магазині: знайшла ідеальний рецепт, який потребує лише 2 інгредієнтів

Це найкращий рецепт домашнього сиру моцарела, перевірений роками. З магазинного молока його робити не можна – нічого не вийде. Має бути тільки свіже коров'яче – домашнє чи фермерське.

Вам знадобиться:

  • 5 л молока;
  • 1 ст.лож. лимонної кислоти.
Як зробити сир моцарела в домашніх умовах

На приготування моцарели піде не більш як 30 хвилин. Перелийте молоко у велику каструлю. Підігрійте до 50 градусів. Після цього вогонь вимкніть. Перемішуючи, потроху всипайте лимонну кислоту.

Як зробити сир моцарела в домашніх умовах

Продовжуйте мішати масу близько пів хвилини. Ви побачите, як молоко починає згортатися. Сирна маса й сироватка почнуть відділятися. Підгрібайте її докупи, щоб можна було дістати все разом. Накрийте кришкою. Залиште на 10 хвилин, щоб процес згортання завершився.

Після цього руками заберіть сирну масу й перекладіть на друшляк. Сироватку поставте на вогонь і розігрійте до 80 градусів. Сир ретельно відтисніть. Робіть рухи, неначе замішуєте тісто.

Як зробити сир моцарела в домашніх умовах

Сироватку перелийте у велику миску. Опустіть туди сирну масу, щоб розігрілася. Надіньте трикотажні рукавички та гумові, щоб не обпекти руки. Продовжуйте вимішувати сир у рідині. Сирна маса почне плавитися й ставати однорідною.

Як зробити сир моцарела в домашніх умовах

Вимішуйте, допоки моцарела не стане еластичною. Відривайте від сирної маси шматочки, формуйте кульки й опускайте їх у крижану воду. Зберігайте сир у сироватці, яку підсоліть у пропорції: 1 ст.лож. солі на 1 л рідини.

Зазвичай моцарела не залежується, оскільки всім хочеться поласувати смачним наїдком. Сир можна також додавати в салати та інші страви. Суворо дотримуйтеся температурного режиму, бо в іншому разі можете зіпсувати продукти.

Нові статті

Схожі статті

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?

“Дівчинка” або “хлопчик”: метеорологи розсекретили, чому одні урагани мають жіночі імена, а інші – чоловічі

Всесвітня метеорологічна організація почала надавати ураганам різноманітні назви, щоб поліпшити комунікацію. Фахівці пояснили, чому деяким ураганам надають жіночі імена, а іншим присвоюють чоловічі.

Хитрість, про яку знають не всі: навіщо господині сіють кріп по всьому городу і який ефект це дає

Під час вирощування кропу деякі городники скаржаться на те, що зелень активно поширюється по всій присадибній ділянці. Насправді таке розростання – це добре. В чому ж переваги цієї рослини?