ТОП-3 інгредієнти, якими можна замінити хліб у будь-яких котлетах: свекруха розповіла по секрету

Соковиті, пухкі та смачні котлети – улюблена страва багатьох. Вони поєднуються з будь-яким гарніром, та навіть зранку йдуть у бутерброд. Чим можна замінити хліб у котлетах – читайте далі у статті.

Смак та соковитість котлет залежить не лише від обраного м’яса та його якості, а й додаткових інгредієнтів – особливо хліба. Проте, що робити, якщо ви надумали приготувати котлети, вже зробили фарш і зрозуміли, що на кухні нема ані скибочки? Рішення є – можна замінити хліб іншими інгредієнтами. Якими саме? Зараз ми розповімо.

Як приготувати смачні, соковиті та пухкі котлети без хліба: 3 альтернативи
Як приготувати смачні, соковиті та пухкі котлети без хліба: 3 альтернативи

Манна крупа

Одним з найкращих замінників хліба для котлет вважається звичайна манка. Додайте крупу в пропорції 3 столові ложки на кілограм фаршу, та отримайте свої пишні й соковиті котлети. Один нюанс – після додавання крупи фарш має постояти за кімнатної температури протягом 20-30 хвилин, щоб крупа ввібрала в себе всі соки та трошки набухла. Після цього можете спокійно формувати та смажити котлети.

Кабачок або картопля

В теплий сезон господиню виручить кабачок – його треба очистити від насіння та шкірки, натерти на тертушці та віджати зайву вологу. Після цього можна додавати до фаршу – його переваги в тому, що смак котлет майже не змінюється, а користь готової страви набагато вища за класичну версію.

Також завжди можна використати картоплю – так само очистити від шкірки, натерти на дрібній тертушці та додати до фаршу.

Як приготувати смачні, соковиті та пухкі котлети без хліба: 3 альтернативи
Як приготувати смачні, соковиті та пухкі котлети без хліба: 3 альтернативи

Кукурудзяний чи картопляний крохмаль

Щоб замінити хліб, використайте кукурудзяний або картопляний крохмаль у пропорції 40 грамів на кілограм фаршу. Це зробить котлети пишнішими, і велика перевага цього інгредієнту – одразу після замішування можна пристувати до смаження таких котлет. Не треба мучитися з очікуванням, поки крохмаль набухне, як у випадку манки, і додатково щось чистити, шаткувати та позбавляти вологи.

Нові статті

Схожі статті

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?

“Дівчинка” або “хлопчик”: метеорологи розсекретили, чому одні урагани мають жіночі імена, а інші – чоловічі

Всесвітня метеорологічна організація почала надавати ураганам різноманітні назви, щоб поліпшити комунікацію. Фахівці пояснили, чому деяким ураганам надають жіночі імена, а іншим присвоюють чоловічі.

Хитрість, про яку знають не всі: навіщо господині сіють кріп по всьому городу і який ефект це дає

Під час вирощування кропу деякі городники скаржаться на те, що зелень активно поширюється по всій присадибній ділянці. Насправді таке розростання – це добре. В чому ж переваги цієї рослини?