Покроковий рецепт від шеф-кухаря: картопля з сиром від відомого українського кулінара Ектора Хіменеса-Браво

Відомий в Україні кулінар Ектор Хіменес-Браво запропонував рецепт найсмачнішої сирної картоплі на вечерю. Знайомтесь із ним на сайті "Один Факт" і готуйте із задоволенням для своїх рідних.

Ектор Хіменес-Браво — це один із найвідоміших шеф-кухарів України. Його рецепти завжди популярні, а приготовані по ним страви виходять смачними, поживними, бюджетними і мають збалансований смак та аромат.

Декілька днів тому Ектор Хіменес-Брако оприлюднив на своїй сторінці у соцмережі Instagram черговий рецепт: сирна картопля. “Один факт” пропонує його до вашої уваги.

Інгредієнти для приготування сирної картоплі:

  • сир моцарела: 50 г;
  • відварена картопелька: 400 г;
  • сіль (за смаком): приблизно 3 г;
  • цукор: 5 г;
  • крохмаль: 30 г;
  • олія для смаження картопляних шариків із сиром.

Покроковий рецепт приготування сирної картоплі

Покроковий рецепт приготування картопляних зразів із сиром моцарелла
Покроковий рецепт приготування картопляних зразів із сиром моцарелла

Крок № 1. Відваріть картоплю і прочавіть її через прес чи за допомогою звичайної кухонної товкушки. Додайте до картопельки цукор, сіль та крохмаль згідно з наведеними нормами.

Крок № 2. Замісіть картопляне тісто і розділіть його на 4 частини.

Крок № 3. Сформуйте з тіста невеличкі кульки, а потім – зробіть із них коржики. В середину кожного коржу покладіть шматочок сиру моцарела.

Крок № 4. Зліпіть із цих коржиків щось типу пиріжків в формі шайбочок, щоб сир моцарела опинився всередині. Обсмажте виріб з обох боків на пательні із розігрітою рослинною олією.

Сирна картопля готова. Можете подавати її до столу, прикрасивши гілочками свіжої зелені, сметаною або кетчупом.

Сирна картопля готується швидко, легко і не містить у складі дорогих інгредієнтів. Ця неймовірна страва точно сподобається любителям поєднання картопляного смаку із ніжно-вершковими нотами сиру моцарела.

Сир моцарела, який використовується в цьому рецепті, вважається дієтичним продуктом. І все тому, що жирів в ньому міститься менше ніж в інших сирах. Моцарела є джерелом великої кількості білка та мінеральних речовин, тому експерти з дієтології завжди радять робити її частиною здорового та збалансованого харчування.

 

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.