Спробувала спекти шоколадний торт “Захер”: вийшло навіть смачніше, ніж у магазині – рідні пальчики облизали

Якщо трішки удосконалити всім відомий рецепт торта "Захер", то вийде ще смачніше. При цьому багато-багато шоколаду залишиться. А це для ласунів найголовніше.

Вам знадобиться:

  • 150 г борошна;
  • 150 г гіркого шоколаду;
  • 200 г цукру;
  • 8 яєць;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 г ваніліну.

Для начинки:

  • 200 г джему.

Для глазурі:

  • 150 г гіркого шоколаду;
  • 150 мл вершків.
Торт Захер з джемом та шоколадом

Шоколад для торта “Захер” має бути 70%. Поставте його на водяну баню й потроху розчиняйте. Після цього залиште холонути. Масло завчасно дістаньте з холодильника, щоб набуло кімнатної температури. Змішайте його з половиною цукру та ваніліном і збийте.

В яєць відділіть жовтки від білків. Жовтки по одному додавайте до вершкової маси, продовжуючи збивати. Після жовтків додайте прохололий шоколад. Збийте, щоб суміш стала однорідною.

Торт Захер з джемом та шоколадом

Білки спочатку збийте до м’яких піків. Всипте решту цукру. Тепер збивайте до жорстких піків. Потихеньку вмішуйте білки в шоколадну суміш. Перемішуйте лопаткою дуже легенько, роблячи рухи зверху вниз. Треба зробити так, щоб білки не осіли.

Торт Захер з джемом та шоколадом

Додайте просіяне борошно і продовжуйте рухати лопаткою у тому ж напрямку. Візьміть форму діаметром 22 см, змастіть вершковим маслом. Перекладіть тісто туди. Духовку спочатку розігрійте до 180 градусів, а потім уже закладайте бісквіт на випікання. Знадобиться близько 40 хвилин.

Постарайтеся не пересушити випічку. Щойно проткнете зубочисткою тісто, й паличка залишиться вологою, але чистою, значить, усе готове. Дайте коржу трішки прохолонути, після чого розріжте його вздовж на дві частини.

Торт Захер з джемом та шоколадом

Нижній корж викладіть на пласку тарілку. Змастіть джемом. Накрийте верхнім коржем і знову промастіть джемом не лише верх, але й боки. Відправте до холодильника на 30 хвилин.

Тим часом приготуйте шоколадну глазур. Розтопіть на водяній бані шоколад, додавши у нього вершки. Дістаньте торт “Захер” і полийте отриманою сумішшю. Поверніть до холодильника на 6 годин. Тільки після цього можете нарізати на порції та подавати до кави.

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?