Шикарний десерт з сиру без сковороди та духовки: готуйте одразу подвійну порцію, бо рідні проситимуть ще

Коли набридли сирники і хочеться порадувати рідних чимось смачненьким – цей рецепт стає в нагоді. І щоразу він виходить не лише шикарним на смак, а й на вигляд.

Для домашнього чизкейку нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 300 грамів пісочного печива;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 500 грамів домашнього сиру;
  • 400 мілілітрів вершків (бажано більше 30% жирності);
  • 200 грамів цукру;
  • 25 грамів желатину;
  • 1 лимон;
  • 200 грамів вишень;
  • 100 грамів вишневого желе.
Кума розповіла, що приготувати з сиру замість сирників: шикарний десерт без сковороди чи духовки
Кума розповіла, що приготувати з сиру замість сирників: шикарний десерт без сковороди чи духовки

Покроковий рецепт шикарного десерту з сиру без випікання:

Спочатку необхідно приготувати желатин: для цього наш желатин у порошку чи пластинках поміщаємо в ємність із невеликою кількістю води (50 мл буде вдосталь), і ставимо на водяну баню. Розтоплюємо желатин, час від часу посішуючи. Також у окрему тару вичавіть сік одного лимона.

Далі подрібнюємо печиво в крихту – блендером, або ж власноруч чимось твердим і важким. Потім змішуємо масу з розтопленим вершковим маслом. Утворене “тісто” переміщаємо в щедро змащену форму для випічки, формуємо дно майбутнього чизкейку. Прибираємо готову основу в холодильник на годину або більше.

Кисломолочний сир перебиваємо блендером разом з вершками та цукром до утворення однорідної кремоподібної маси. Далі до майже готової сирної маси додайте желатин і лимонний сік. Ретельно збиваємо все разом блендером до однорідності, і можемо викладати на охолоджену основу з печива. Знову відправляємо майбутній шедевр до холодильника на годинку-дві.

Приготуйте вишневе желе по інструкції, і дайте трохи охолонути, щоб воно не розплавило основу. Далі по сирній масі розподіліть вишеньки і залийте цю красу желе. Приберіть у холодильник на дві-три години, а краще – на ніч. Тепер цю красу можна подавати до столу. Нехай вам смакує!

Кума розповіла, що приготувати з сиру замість сирників: шикарний десерт без сковороди чи духовки
Кума розповіла, що приготувати з сиру замість сирників: шикарний десерт без сковороди чи духовки

Нові статті

Схожі статті

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.