Ніхто не зрозуміє, що вони без м’яса: рецепт смачних котлет з капусти. Готую, коли до зарплати тиждень

Якщо ви пригостите цими котлетами рідних чи гостей – ніхто з них не здогадається, що вони без м'яса. Цей рецепт котлет з капусти підійде до посту, вегетеріанцям чи людям на дієті.

Для приготування котлет з капусти знадобляться такі інгредієнти:

  • пів кілограма білокачанної капусти;
  • 2 курячих яйця;
  • 3 столові ложки борошна;
  • 1 біла (або жовта) ріпчаста цибулина;
  • копчена паприка, сіль, мелений перець – по дрібці за смаком.

Також до котлет смакує сушений часник, свіжа зелень (кріп, петрушка чи пір’я цибулі). Експериментуйте та знайдіть своє улюблене поєднання!

Коли до зарплати тиждень, переходжу з м'ясних котлет на капустяні: виходить дешево, але не менш смачно

Як приготувати котлети з капусти: покроковий рецепт

Спочатку вимийте капусту, обберіть всі негарні листки та виріжте качан. Необхідно дрібно нашаткувати її на тертушці чи власноруч ножем. Перекладіть нашатковану капусту до каструлі та залийте водою, після чого варіть на середньому вогні протягом 5 хвилин після закипання. Наступним кроком необхідно процідити готову капусту та вичавити зайву рідину.

Цибулю очістіть від лушпиння да наріжте дрібним кубиком. На розігрітій олії в сковорідці обсмажте її до золотистого кольору. Додайте отриману засмажку до капусти.

Далі вбийте до миски з капустою та цибулею яйця, просійте борошно та додайте спеції, після чого перемішайте. Наступним кроком буде лише розігріти олію на сковороді, і викладаючи отримане “тісто” ложкою, смажити котлети.

Після обсмаження з обидвох сторін викладіть котлетки на тарілку з паперовою серветкою, щоб зайвий жир стік до кінця приготування. Також можете додатково протушкувати отриману страву з соусом, який ви зазвичай готуєте для голубців – вийде неймовірно смачно.

Подавати на стіл такі котлетки потрібно гарячими, воні підійдуть до будь-якого гарніру і смакуватимуть із різноманітними соусами. Нехай вам смакує!

Коли до зарплати тиждень, переходжу з м'ясних котлет на капустяні: виходить дешево, але не менш смачно
Коли до зарплати тиждень, переходжу з м’ясних котлет на капустяні: виходить дешево, але не менш смачно

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?