Без бутерброду з адигейським сиром чоловік ранок не починає: готую з молока й зберігаю в холодильнику

Адигейський сир за цим рецептом виходить дуже ніжним і з'їдається швидко. При цьому складнощів під час приготування не виникне жодних. Усе робиться доволі просто.

Вам знадобиться:

  • 4 л молока;
  • 80 мл оцту;
  • 80 мл води;
  • 2 ст.лож. солі.
Адигейський сир з пастеризованого молока

Адигейський сир можна приготувати навіть із магазинного пастеризованого молока жирністю 2,3-3,6%, додавши звичайний столовий оцет 9%. Соліть на власний смак. За бажанням додайте будь-які ароматні трави, а ще, якщо є бажання, вмішайте шматочки оливок чи в’ялених помідорів.

Адигейський сир з пастеризованого молока

У велику каструлю вилийте молоко, посоліть. Поставте на вогонь. Нагріти молоко слід до температури 90 градусів, постійно помішуючи. Якщо проґавите, й молоко закипить, далі не продовжуйте – нічого не вийде.

Адигейський сир з пастеризованого молока

Влийте оцет. Продовжуючи перемішувати, дочекайтесь появи згустків та сироватки. Зменште вогонь до мінімуму та продовжуйте варити 20 хвилин. Коли візьмете згусток у руки, розімнете пальцями й побачите, що нагадує консистенцію омлету, значить усе готово, й плиту можете вимикати.

Адигейський сир з пастеризованого молока

Відлийте частину сироватки в окрему миску. За допомогою шумівки перекладіть сирне зерно у форму для сиру, встелену марлею. За відсутності форми скористайтеся друшляком чи ситом. Під них треба встановити миску – туди стікатиме сироватка.

Згустки не змішуйте, щоб не деформувалися. Можете лише легенько придавити ложкою, аби волога зійшла. А ще розрівняйте. Накрийте марлею. Зверху встановіть тарілку й додайте який-небудь вантаж, наприклад банку з консервацією.

Поставте до холодильника і витримайте цілу ніч. Коли дістанете, адигейський сир наріжте на шматочки. Зберігається кисломолочний продукт у марлі в холодильнику близько тижня.

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?