І торта не треба. Десерт за копійки, від якого всі будуть у захваті: в два рази смачніше, ніж звичні пироги

Якщо хочеться солоденького без борошна й випікання в духовці, слід приготувати цей сирний десерт із ягодами та желатином. Замість малини можете додавати будь-що по сезону.

Вам знадобиться:

  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 300 г йогурту або сметани;
  • 100 г цукру;
  • 15 г желатину;
  • 75 мл води;
  • 0,5 ч.лож. ванільного цукру;
  • 1 скл. малини чи будь-яких інших ягід.
Легкий фруктово-сирний десерт

Десерт готується без випічки та замішування тіста. Желатин пересипте в мисочку. Залийте водою кімнатної температури. Трішки перемішайте та залиште на 15 хвилин, щоб набубнявіло. Якщо желатин швидкорозчинний, можливо, знадобиться трішки менше часу.

Легкий фруктово-сирний десерт

Тим часом в мисочку викладіть м’який сир, цукор – білий та ванільний. Всипте сметану. Перебийте масу зануреним блендером. Маса має бути без грудочок.

Желатин поставте на слабкий вогонь. Перемішуйте, щоб розчинився. Не можна доводити до кипіння. Можна розчинити желатин у мікрохвильовій печі. Виставте короткі імпульси. Тримайте 10 секунд.

Легкий фруктово-сирний десерт

Додайте до гарячої желатинової суміші 2 ложки сирної маси. Таким чином і желатин прохолоне, й інші продукти не постраждають. Перемішайте. Після цього з’єднайте все докупи. Ретельно перемішайте. Додайте малину чи будь-які інші ягоди чи фрукти.

Легкий фруктово-сирний десерт

Форму вистеліть харчовою плівкою. Перекладіть сирну масу. Підгорніть краї плівки, щоб прикрити верх десерту. Поставте до холодильника на 2 години. Можете залишити на всю ніч.

Десерт, що стабілізувався й застиг, переверніть на блюдо. Акуратно зніміть плівку. Подавайте до столу, прикрасивши ягодами чи поливши сиропом. Можете полити розтопленим, але не гарячим шоколадом.

Нові статті

Схожі статті

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.