Беру бурячок, маринований огірочок, сир: салат виходить як справжній кулінарний шедевр з кольоровими шарами

Салат із буряка виходить яскравим і насиченим на колір. Смак теж нічогісінько. Буде чим порадувати домашніх, якщо готуєте в будень, чи гостей, якщо намічається свято.

Вам знадобиться:

  • 700 г буряка;
  • 1 велика цибулина;
  • 150 г маринованих огірків;
  • 5 яєць;
  • 200 г м’якого сира;
  • 200 г бринзи;
  • 2 ст.лож. майонезу;
  • 1 ст.лож сметани;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 2 зубці часнику;
  • 1 маленький пучок зеленої цибулі.
Салат із буряка з сирним кремом

Відварений буряк позбавте шкірочки й натріть на тертушці відразу в друшляк, щоб зайва рідина витекла. Відтисніть бурякову м’якушку. Обчищену цибулину наріжте на четвертинки.

Поставте на вогонь пательню. Вилийте олію. Всипте цибулю. Смажте, постійно помішуючи, допоки не набуде золотавого відтінку. Змішайте з буряком. Додайте сіль і ретельно перемішайте.

Салат із буряка з сирним кремом

Огірки наріжте тоненькими смужечками. Обчищені варені яйця натріть на тертушці з великими отворами. М’який сир з’єднайте з бринзою. Розмішайте до однорідної маси. Додайте сметану, майонез та пропущений крізь прес часник. Яйця розмішайте з 2 ложками сирного крему.

Салат із буряка з сирним кремом

Виставте на пласке блюдо кулінарне кільце діаметром 16-18 см. Боки всередині прокладіть щільною плівкою. Викладіть шар буряка з підсмаженою цибулею – відділіть приблизно третину. Розрівняйте та утрамбуйте. Додайте шар сирного крему.

Салат із буряка з сирним кремом

Викладіть половину огірків. Зверху – половину яєць. Далі йде третина буряка, крем, решта огірків, яйця та знову бурякова суміш. Накрийте харчовою плівкою і відправте до холодильника на 2 години. Якщо на ніч – теж непогано.

Коли дістанете, накрийте рештками крему, який теж у пакетику витримайте в холодильнику. Розрівняйте поверхню й присипте подрібненою зеленою цибулею. Зніміть кільце та плівку. Тепер можна нарізати на порції та розкладати по тарілках гостям.

Нові статті

Схожі статті

Журналіст Дмитро Гордон показав, як виглядав 28 років тому – тоді поряд була не Олеся Бацман

Український журналіст Дмитро Гордон поділився у соціальних мережах архівною світлиною. Він показав, який мав вигляд 28 років тому. В чоловіка була тоді зовсім інша зачіска.

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?