Наздогнала ностальгія за смаком дитинства, тож взялась за цей рецепт: як приготувати ароматні сирні ватрушки

Простий рецепт приготування сирної ватрушки прямо у себе вдома. Цей незабутній смак з першого шматочка поверне кожного в дитинство та ви відчуєте ностальгію.

Сирна ватрушка – це не просто страва. Це частка дитинства, ностальгія за смаком, який переносить нас у весняно-літній час, коли нічого не турбувало, крім веселощів і неймовірно смачної їжі. Якщо ж ви хочете здивувати своїх близьких та друзів і відновити той неповторний смак, ось простий рецепт, як приготувати сирну ватрушку прямо в себе вдома.

Щодо рецепту тіста: вам знадобиться півкілограма борошна, 200 г масла, 200 мл молока, одне яйце, 20 г дріжджів, чайна ложка цукру і сіль за вашим смаком. Потрібно розчинити дріжджі в теплому молоці з цукром і залишити на 10-15 хвилин, доки не утвориться піна. Потім додати розтоплене масло, яйце, сіль та борошно. Замісити м’яке тісто і залишити його в теплому місці на годину для підйому.

Простий рецепт сирної ватрушки: домашні булочки вийдуть як пух
Простий рецепт сирної ватрушки: домашні булочки вийдуть як пух

Тим часом готуємо начинку. Для сирної ватрушки знадобляться 500 г творогу, 100 г цукру, 1 яйце і ванільний цукор також за смаком. Змішуємо творог з цукром та ванільним цукром, додаємо яйце і добре перемішуємо.

Після підйому тіста за рецептом потрібно розділити його на невеликі кульки. Розкатати кожну кульку в тонесеньке  коло і викласти середину начинкою. Після цього згортаємо тісто по краях, утворюючи ватрушку. Розміщуємо їх на пергаменті, змащеному маслом, і залишаємо на 20-30 хвилин для підйому.

Випікаємо ватрушки у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин, доки вони не стануть золотистими.

Смак дитинства повернеться, коли ви відчуєте аромат свіжозапечених сирних ватрушок. Подавайте їх гарячими з теплим чаєм або кавою і насолоджуйтеся смаком дитинства.

Нові статті

Схожі статті

Новий рік 2025: які кольори не любить володарка року Зелена Деревʼяна Змія і в чому краще її зустрічати

Через 71 день в двері мільйонів мешканців планети Земля постукає Новий, 2025-й рік. Читайте в матеріалі "Одного Факту" – під знаком кого він пройде і що краще вдягти до святкового столу.

“Залишайся в Європі”: Винник “намилився” в Харків, але віддана “вовчиця” відмовила його від цього кроку

Співак Олег Винник, який понад 2 роки тому виїхав до Німеччини – на тлі анонсу про своє повернення на сцену заявив, що… хоче зустрітись із прихильницями в Харкові.

Кішка Тейлор Свіфт та ще 2 найбагатші тварини в світі – більшість людей про такі гроші тільки мріють

Серед пухнастих улюбленців також є свої мільйонери. "Один Факт" пропонує до вашої уваги трійку найбагатших чотирилапих, які володіють велетенськими фінансовими статками.

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.