Два в одному + вершки: основне та гарнір в одній сковорідці – економлю на своїх зусиллях, але не на смаку

Курка з броколі та іншими овочами виходить соковитою та ніжною завдяки використанню вершкового соусу. Готується страва на пательні. Отримуєте відразу м'ясо та гарнір на вечерю.

Вам знадобиться:

  • 500 г курячого філе;
  • 200 г броколі;
  • 200 мл вершків;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 0,5 ч.лож. часнику;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Смажена курка з броколі на вечерю

Куряче філе промийте, дайте просохнути, наріжте на середні шматочки. Броколі вимийте, розберіть на суцвіття. Якщо у вас капуста заморожена, то спочатку розморозьте, злийте воду, а вже потім починайте готувати. Морквину почистьте й натріть на тертушці з великими отворами. У кого є така, що призначена для корейської моркви, можете скористатися нею. Обчищену й вимиту цибулину наріжте півкільцями.

Смажена курка з броколі на вечерю

Пательню розігрійте на середньому вогні, влийте олію. Додайте цибулю, моркву, шматочки м’яса. Смажте, постійно перемішуючи, близько 10 хвилин. Додайте броколі. Ще раз усе перемішайте й витримайте на вогні 5 хвилин.

Смажена курка з броколі на вечерю

Долийте вершки. Присипте сухим часником чи зубцем свіжого, який подрібніть. Посоліть, поперчіть та перемішайте майбутню вечерю. Накрийте кришкою, зробіть повільний вогонь і тушіть 10 хвилин.

Смажена курка з броколі на вечерю

Розкладіть курку з броколі по тарілках і подавайте до столу. Курку можете замінити індичкою. Якщо візьмете свинину чи яловичину, час приготування страви й калорійність зміняться.

Набір овочів можете змінювати за власним уподобанням чи по сезону. Розмір цибулі підбирайте до вподоби. Якщо в родині не люблять цей фітонцид, можете взагалі не додавати. Якщо є бажання, готуйте курку з броколі у духовці.

Нові статті

Схожі статті

Оксана Білозір відповіла вдові Яремчука: “Хто така Дарина? Вона – дружина Назарія Яремчука. Я – артистка”

Нещодавно співачка Оксана Білозір піддала критиці фільм, створений родиною Назарія Яремчука. Відповідь від його другої дружини Дарини не забарилася, але Білозір все одно залишилась при своїй думці.

Неодноразово співала в шоу “Караоке на Майдані”, але ніколи не перемагала: з чого починала Тіна Кароль

Зірка української естради Тіна Кароль розпочинала творчий шлях з… вуличного конкурсу. Зараз мало хто памʼятає, але свій вокал співачка вперше демонструвала в шоу "Караоке на Майдані".

Новий рік 2025: які кольори не любить володарка року Зелена Деревʼяна Змія і в чому краще її зустрічати

Через 71 день в двері мільйонів мешканців планети Земля постукає Новий, 2025-й рік. Читайте в матеріалі "Одного Факту" – під знаком кого він пройде і що краще вдягти до святкового столу.

“Залишайся в Європі”: Винник “намилився” в Харків, але віддана “вовчиця” відмовила його від цього кроку

Співак Олег Винник, який понад 2 роки тому виїхав до Німеччини – на тлі анонсу про своє повернення на сцену заявив, що… хоче зустрітись із прихильницями в Харкові.