Приготувала неймовірно смачну та повітряну шарлотку з яблуками: рецепт передається з покоління в покоління

Неймовірна смачна та пухка шарлотка з яблуками, яка сподобається кожному, та найголовніше - легка в приготуванні: таємниці простого та швидкого рецепта.

Шарлотка з яблуками – це класичний десерт, який завжди асоціюється із затишком домашньої кухні. Ця смачна та повітряна страва часто стає улюбленою у багатьох родинах. Її рецепт передається з покоління в покоління, зберігаючи традиції та смак минулих часів.

Рецепт приготування шарлотки з яблуками може здаватися простим, але він містить у собі багато дрібниць, які роблять його справжнім шедевром.

Основні інгредієнти:

  • яблуко – 4 шт.
  • борошно – 1,5 стакана
  • цукор – 1 стакан
  • яйця – 3 шт.
  • вершкове масло – 1 ст. л.

Спочатку необхідно почистити та нарізати яблука на тоненькі півкільця. Потім змішати борошно з цукром і додати розтоплене вершкове масло, а також яйця. З цієї суміші формуємо тісто, яке пізніше викладаємо в форму для випічки. Потім на тісто кладемо нарізані яблука і вся конструкція відправляється в духовку на певний час, приблизно 30-40 хвилин.

Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitlich
Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitli

Під час випічки тісто піднімається, яблука стають ніжними і ароматними, а золотиста корочка додає шарлотці апетитного вигляду. Після того, як шарлотка добре просмажена, виймаємо з духовки і залишаємо трохи охолонути перед подачею.

Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitlich
Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitlich

Щоб зберегти повітряність і смакові якості шарлотки, необхідно дотримуватися часу витримки перед подачею. Також можна полити її вершковим кремом або посипати цукром-пудрою для створення додаткового ефекту.

Коли родина сідає за стіл, щоб насолодитися цією чудовою шарлоткою, перед ними постає не лише смачний десерт, а й спогади про минуле, теплі моменти. Рецепт шарлотки з яблуками, переданий з покоління в покоління, стає символом об’єднання родини та збереження її традицій.

Нові статті

Схожі статті

Новий рік 2025: які кольори не любить володарка року Зелена Деревʼяна Змія і в чому краще її зустрічати

Через 71 день в двері мільйонів мешканців планети Земля постукає Новий, 2025-й рік. Читайте в матеріалі "Одного Факту" – під знаком кого він пройде і що краще вдягти до святкового столу.

“Залишайся в Європі”: Винник “намилився” в Харків, але віддана “вовчиця” відмовила його від цього кроку

Співак Олег Винник, який понад 2 роки тому виїхав до Німеччини – на тлі анонсу про своє повернення на сцену заявив, що… хоче зустрітись із прихильницями в Харкові.

Кішка Тейлор Свіфт та ще 2 найбагатші тварини в світі – більшість людей про такі гроші тільки мріють

Серед пухнастих улюбленців також є свої мільйонери. "Один Факт" пропонує до вашої уваги трійку найбагатших чотирилапих, які володіють велетенськими фінансовими статками.

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.