Люблю взимку квашену капусту і не тільки за її смак, а за неймовірну користь: ось чим вона мені допомогла

Квашена капустка — популярна страва в багатьох східноукраїнських родинах. "Один Факт" розповість вам, яка із країн почала готувати квашену капусту вперше і які корисні властивості має цей продукт.

Квашена капуста — одна із найпопулярніших страв української і східноєвропейської кухні. Принцип її приготування заснований на процесах ферментації, які в давнину використовувались для збереження продуктів від швидкого псування.

Квашену капусту вперше приготували понад 2000 років тому в Китаї
Квашену капусту вперше приготували понад 2000 років тому в Китаї

Вперше готувати квашену капусту почали понад 2 тисячі років тому — на території Китаю. Цей продукт користується великим попитом і популярністю і в наш час. Які корисні властивості має квашена капустка — нижче розповідає “Один Факт”.

Зміцнення імунітету

Регулярне вживання квашеної капусти налагоджує мікрофлору кишечника, відновлює кишковий мікробіом. Здорова мікрофлора перешкоджає зростанню шкідливих бактерій, а ще — сприяє виробленню в кишечнику природних антитіл.

Регулярне вживання про біотичних продуктів, до числа яких належить і квашена капуста – помітно знижує ризики розвитку інфекційних захворювань.

Покращення травлення

Квашена капуста сприяє покращенню травлення
Квашена капуста сприяє покращенню травлення

Квашена капуста — це чудове джерело пробіотиків. Ці речовини містяться в ній у великій кількості і допомагають відновити кишковий мікробіом. Додатково до них йдуть ферменти, які теж гарно впливають на роботу шлунка і кишечнику.

Велика кількість поживних речовин

Квашена капуста не містить в своєму складі жиру і вважається дієтичним продуктом. В 100 грамах міститься всього лише 19 ккал і саме тому квашену капусточку можна додавати до щоденного дієтичного раціону.

В складі квашеної капусти містяться фолат, залізо і марганець. Крім цього, продукт містить вітаміни групи К1, С і В6.

Сприяє схудненню

В складі квашеної капусти міститься дуже мало калорій, і саме тому вона може посприяти вашому схудненню. Звісно, за умови регулярного вживання разом із гарнірами.

Квашена капуста містить велику кількість пробіотиків
Квашена капуста містить велику кількість пробіотиків

До того ж, в складі квашеної капусти міститься велика кількість рослинної клітковини. Саме завдяки їй після вживання продукту відчуття насичення залишається із вами надовго. Вживання капусти допомагає скоротити кількість калорій і сприяє зниженню ваги.

Нові статті

Схожі статті

Новий рік 2025: які кольори не любить володарка року Зелена Деревʼяна Змія і в чому краще її зустрічати

Через 71 день в двері мільйонів мешканців планети Земля постукає Новий, 2025-й рік. Читайте в матеріалі "Одного Факту" – під знаком кого він пройде і що краще вдягти до святкового столу.

“Залишайся в Європі”: Винник “намилився” в Харків, але віддана “вовчиця” відмовила його від цього кроку

Співак Олег Винник, який понад 2 роки тому виїхав до Німеччини – на тлі анонсу про своє повернення на сцену заявив, що… хоче зустрітись із прихильницями в Харкові.

Кішка Тейлор Свіфт та ще 2 найбагатші тварини в світі – більшість людей про такі гроші тільки мріють

Серед пухнастих улюбленців також є свої мільйонери. "Один Факт" пропонує до вашої уваги трійку найбагатших чотирилапих, які володіють велетенськими фінансовими статками.

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.